Pentru cei care ajung aici in urma articolului din Jurnalul

Posted by

Probabil aveti multe intrebari legate de clip, asa ca am zis sa vin cu cateva precizari care sa ma scape de raspuns la zeci de mailuri. Ca deja au sosit cateva.

1. Clipul este filmat in jur de 6-7 septembrie 2011 si gasiti articolul si clipul original aici.

2. In urma clipului am facut si o sesizare, iar raspunsul a venit 2 luni mai tarziu pe data de 1 noiembrie. Aveti raspunsul dat de RATB aici.

3. Am mai fost de cateva ori tentat sa scot telefonul/gopro-ul si sa dau drumul sa filmeze, dar uneori pur si simplu obosesti sa te tot certi cu ei. Vad aproape zi de zi astfel de lucruri, pur si simplu am obosit sa ma mai cert cu ei, uneori ma uit pe fereastra si ii las sa faca ce vor, ca oricum doar cativa dintre ei isi fac treaba.

4. In urma cu cateva luni, clipul a ajuns undeva pe un forum sau ceva de genul si de acolo au inceput sa curga comentariile pe youtube si cate 10 pe zi. Unele comentarii m-au speriat de-a dreptul; si nu erau unele care sa ma ameninte pe mine, ci unele care erau indreptate impotriva etniei romilor. Tin sa precizez ca nu am nimic cu respectiva etnie si unii din ei calatoresc cu bilet si sunt in regula.

5. Nu am cont de adsense, nu castig niciun ban de pe youtube, asta pentru ca la o alta discutie cu controlorii, cand le-am zis ca scot camera si ii pun pe net, au zis ca o fac ca sa castig bani.

6. O scurta intamplare de acum 2 saptamani:

In urma cu 2 saptamani, desi validasem abonamentul + inca o persoana si verificasem dupa aceea si scria clar „Validat pentru 2 persoane„, in momentul in care a venit controloarea, cardul era nevalidat, atat abonamentul cat si calatoria pentru a doua persoana. Cand i-am explicat ce am facut (validat abonamentul meu, apasat tasta 2, pus din nou cardul si validat a doua persoana, pus din nou cardul pe aparat si verificat mesajul care era cel de mai sus), ea a sustinut ca nu e validat, am rugat-o sa deblocheze aparatul ca nu intelegeam ce indica (in modul control) si cand am pus cardul a facut bip semn ca s-a validat abonamentul. Am verificat si aparea de data aceasta validat pentru o singura persoana. I-am spus ca poate vedea ca ultima validare din portofelul electronic impreuna cu ora la care s-a validat si a lasat-o mai moale. Bineinteles, eu cu gura mare, la prima statie, i-am dat jos. Doar ma gandesc de cate ori am fost de fata cand aceeasi excroaca (nu pot sa ii zic controloare) a amendat batrani care vin pe acelasi traseu, ca e nu stiu ce spital la capatul traseului si eu am tacut gandindu-ma ca daca au fost prosti si nu au stiut sa valideze isi merita soarta; acum stau sa ma gandesc daca nu cumva ei au validat corect si impreuna cu soferul au facut „magia” de a disparea validarile corecte facute de oameni mai putin familiarizati cu sistemul. Pentru ca la capat de linie, soferul reseteaza sistemul si cardurile devin invalide, doar ca eu am asteptat sa inchida usile si pe urma am validat cardul. Data viitoare cand o sa vina aceeasi controloare, o sa trebuiasca sa imi demonstreze clar ca lucreaza la RATB si o sa ii aflu si numele, pentru ca ceea ce a incercat sa faca cu mine a fost pur si simpu excrocherie. Pur si simplu nu stiu cum puteam sa demonstrez ca am validat corect cardul. Ca sa va explic mai bine cum e treaba, i-am vazut ca sunt in autobuz (ii cunosc, daca merg zilnic pe acelasi traseu) si nici macar nu am mai bagat cardul in portofel, asteptandu-i sa inceapa controlul. Adica eram nebun sa nu verific ca am validat corect, stiind ca vor controla in urmatoarele 5 minute?

P.S. Articolul din Jurnalul il gasiti aici.

P.S.2 Apreciez ca nu a disparut ca prin minune watermark-ul de pe film.

8 comments

  1. Chiar m-ar bucura sa ai dreptate, deci adu-mi aminte ca as fi fericit sa aflu ceva ce nu stiu eu.

    Nu stiu daca se pune ca am cont adsense daca e blocat de 6-7 ani.

  2. si daca la capat de linie se reseteaza, de unde sa stie lumea asta? nu este nicaieri vizibil afisat asta, iar cand se vand biletele de calatorie pretul afisat este pentru 1 calatorie, nementionand cat dureaza calatoria
    cred ca ar trebui reclamati la ANPC

  3. Alina, anunta cu o statie inainte de capat de linie ca „trebuie sa validati o noua calatorie” si in plus cred ca e un caz singular 182 care intoarce in fata garii de nord.

  4. Bine ca mi-ai adus aminte sa-l scot. Era adsense-ul lui Mihai ca vroia sa faca niste teste. Daca vreti oricand ne vedem scot laptopul si iti arat ca nu ma pot loga in contul de AdSense ca zice ca e blocat.

  5. Exact la fel se intampla zilnic. Cum ma urc , cum apar controlorii direct la mine!

Comments are closed.