Numar bani si-mi trece

Posted by

Pentru ca suntem in ultima zi a lui 2011 si pentru ca multi se uita inapoi la ce au facut de-a lungul anului, m-am gandit sa va spun o poveste amuzanta legate de bani, munca si rezultate. Povestea vine de la o prietena care lucreaza in resurse umane si in urma unui interviu pentru angajarea unui ospatar a aflat unul din „secretele” supravietuirii pe un vas de croaziera. Ei ii place foarte mult sa calatoreasca, asa ca de cate ori prinde la interviu pe cineva care a calatorit mult il pune sa povesteasca despre toate colturile lumii prin care acesta a fost.

Astfel ca la un moment dat a avut la interviu un ospatar care lucrase pe un vas de croaziera si care povestea cat de greu i-a fost pe acolo.

HR-ul: – Si cum era pe vas. Era bine, erai multumit de munca ta?

Ospatarul: – Era foarte greu. Uneori daca aveau nevoie de mine ma trezeau si la ora 2-3 noaptea ca sa servesc clientii la mese sau sa fac diverse joburi care erau necesare pe vapor.

HR-ul: – Continua, povesteste-mi mai departe.

Ospatarul: – Era atat de greu ca uni pur si simplu nu rezistau si ajungeam la sinucidere, vreo cativa colegi de ai mei pur si simplu s-au aruncat de pe vas.

HR-ul: – Da, serios? Si tu cum ai rezistat daca era atat de greu?

Ospatarul: – Apai si pe mine ma mai apuca asa din cand in cand de imi venea sa sar de pe vas, dar de fiecare data cand ma apuca nebunia, ma duceam in cabina mea si numaram banii.