O zi la Registru Auto Roman

Posted by

In urma cu cateva zile a trebuit sa ma duc cu motocicleta la RAR pentru luarea in evidenta si obtiberea unui certificat pentru inmatricularea motorului pe numele meu. Ce am patit pe acolo trebuie povestit. Oricum oameni au fost ok, nu a trebuit sa dau nici o spaga, nu s-au legat absolut de nimic desi puteau sa comenteze la semnalizarea de pe spate, mi-au spus doar sa ii montez semnalizatorul si pe dreapta. Au fost OK.

DAR

Si acum sa incepem povestea, de la inceput.

Cu o zi inainte am dat telefon si am facut programare, mi sa spus a doua zi la ora 11 sa ma prezint la portar sa imi dea un formular cu care ma voi duce la RAR.

11:05 Eram la poarta, cu numarul de inregistrare pe care il dau portarului si buletinul.
11:07 Vine portarul cu un formular pe care imi spune ca el nu stie oricum sa-l completeze asa ca sa las motorul putin mai incolo si sa ma duc inauntru sa-l completez.
11:15 Termin de completat formularul si ma duc la ghiseul de informatii, ma trimite la coada de auto.
11:20 Iau motorul de la poarta si ma duc cu el la coada de masini.
11:30 Vine un client care astepta pe acolo si care se pare ca stia mai bine ca angajati ce se intampla si ma trimite la intrarea din cealalta parte a cladiri.
11.35 Ajung la intrarea cealalta, las motorul la intrare, ca na nu tre sa fi cu gura mare si sa superi pe cineva.
11:38 Apare un gigel care ma baga in seama, imi spune sa bag motorul inauntru intr-o parte, se uita le el imi zice sa-mi iau semnalizator stanga, si ma trimite sa platesc taxa sau ce era de platit la casierie.
11:40 Ajung la casierie unde era coada mai devreme si unde acum nu e nimeni. Un bilet in geam imi spune da domnisoara e in Pauza de pasa. Astept.
12:05 Vine doamna casierita de la masa, in 5 minute sunt cu chitanta si factura inapoi langa motor.
12:10 Astept.
12:15 Vine un alt Gigel si ma intreaba cum se numeste ala de se ocupa de dosarul meu. Ii spun ca nu stiu cum il cheama si ca nici nu-l vad prin zona, el stie unde sa dus. Isi vede mai departe de treaba lui noul Gigel.
12:20 Apare Gigelul meu, fericit ma duc sa ii arat factura, imi spune ca e ok, ca trebuie facute niste poze si sa astept.
12:40 Astept.
12:50 Apare un choperist pentru ITP cu o gagica simpatica pe locul din spate. Ii explic ca nu prea stiu ce se intampla, il preia si pe el un Gigel, ii da actele ii spune sa astepte.
13.10 Inca astept.
13:20 Ma duc la aia de faceau poze la seriile de pe masinile care intrau pe randul 1 (camioane si utilitare) si ii intreb fara sa vreau cumva sa ii deranjez daca stie cumva ce se intampla cu mine si ii zic ceva de pozat. Imi raspunde foarte relaxat ca imediat ce termina cu camionul intru eu. Daca nu intrebam mai facea un set de 10 camioane probabil.
13;25 Termina cu camionul, in sfaristi imi vine randul, daca exista vre-un rand in haosul general de acolo.
13:30 Termina de facut pozele si imi spune sa pun motorul in parcare si sa ma duc inapoi in sala de asteptare.
13:35 Sunt in sala de asteptare. Astept.
13:40 Vad pe geam cum testeaza motorul colegului venit in urma noastra, parca imi vine si mie sa-l dau pe jucaria aia de arata ceva pe ecran, ei stiu ce arata.
13:50 Vine si colegul cu simpatica lui prietena. Eu astept.
14:00 Astept.
14:15 Il strica pe colegul motocilcist si pe inca cativa, pleaca omul linisit ca si-a rezolvat treaba relativ repede.
14:20 Imi fac idei ca poate au pierdut actele mele, la cat erau de haotici nu m-ar mira sa le piarda pe un „traseu” de 10 metri din atelier in birou.
14:30 Astept. Ma plimb prin sala de mese. Rabdarea mea e la limita. Imi fac ideei daca am avut un motor furat pe urma imi aduc aminte ca proprietarul dinaintea celui de la care l-am luat e un vecin.
14:40 Ma striga in sfarsit. URA. Imi da certificatul cu pricina. Imi vine sa o pup pe domnisoare de la ghiseu desi e trecuta de prima tinerete.
15:45 Plec spre politie sperand ca nu o sa stau si acolo cine stie cate ore.

La politie a mers rapid, 15 minute, un drum la administratia financiara pentru o stampila pe 2010 dupa care revin, inca 10 minute la coada si gata totul.

Ce am mai observat la RAR? Oameni relaxati, nu au nici o treaba, nu au nici o ordine, nu au nici un habar despre pasii care ii ai de facut. Cand se plictisesc te baga in seama, daca isi gasesc ceva de facut te lasa sa astepti. Daca ii intrebi de sanatate te baga urmatorul, fara sa tina cont de vreo coada, de vreo ordine, de ceva. Pleaca unu, vine altul, nu am vazut o ordine anume pentru masini sau pentru ceva anume.