Parca nu sunt asa de multumit de Raspberry Pi 3

Posted by

Azi m-am jucat toata ziua cu Raspberry, incercand sa ii instalez un soft. Problema nu era softul in sine, era micul computer care pare sa o fi luat razna. Cum ii puneam tastatura si mouse, ba nu mai pornea, ba nu mai avea semnal video, ba nu se mai lega la net. Daca il lasam asa, sa-si faca treaba, pornea si isi facea treaba, dar mi-a dat multe dureri de cap, asa ca ma gandesc sa-l inlocuiesc cu un laptop vechi, eventual unul care nu mai are tastatura sau care are ecranul spart, ca ii pot pune eu monitor cand e nevoie de asta.

Momentan face 3 lucruri mari si late, in afara de a imi scoate mie peri albi. Citeste 2 senzori de temperatura, citeste datele de la invertor si comanda 2 prize pe care le porneste si le opreste automat pe baza unui algoritm, dar incet, incet as fi vrut sa-i dau si alte lucruri de facut, dar se pare ca azi nu am reusit sa instalez pe el un amarat de program care sa imi permita accesul remote, ca cei de la Teamviewer s-au cam spurcat si nu prea te mai lasa sa faci nimic, de, foame de bani si la ei.

Partea buna e ca asa, daca-l las in pace, isi face treaba, dar parca nu e totul cum trebuie pe el. Acum e posibil sa aiba PI-ul meu ceva probleme tehnice, ca la un moment dat l-au vizitat niste insecte si mi-au ars placa de retea si de bluetooth si momentan merge printr-o placa de retea Wi-Fi montata pe usb.

S-ar putea, de asemenea, sa fie o problema de alimentare si sa nu ii mai ajunga portul de usb din care e alimentat atunci cand ii adaug un mouse si o tastatura. Desi, in cursul zecilor de incercari de azi, au fost momente cand mergea cu tastatura si mouse, dar nu mai mergea modului de Wi-Fi. Cand i-am pus cablu, nici ala nu i-a mai placut, probabil din cauza configuratiei de pe interfata respectiva, care probabil era in alta clasa de IP-uri.

Oricum, se misca greu si cand deschizi un browser si cand incerci sa mai instalezi ceva pe el, cred ca e o unealta minunata ca sa te joci cu ea, ca sa fie folosita la scoala sau in diverse medii educationale, dar in final, parca mi-am pierdut increderea ca ma pot baza pe el.

UPDATE:

Toate problemele de ieri erau de la un adaptor HDMI- VGA care nu functioneaza cum trebuie. Abia astazi mi-am dat seama, cand nu mai reuseam deloc sa am semnal video pe monitor, desi Pi-ul dadea date online si functiona corect, asa ca o sa ii mai dau o sansa, ca totusi poate altele au fost problemele de mi-au facut mie ziua nasoala ieri.