De ce ma duc la vot?

Posted by

Adevarul este ca, daca stau bine sa ma gandesc, nu stiu de ce ma duc la vot, sau nu am avut niciodata o convingere absoluta ca e atat de important sa ma duc la vot. Dar cumva cred ca am fost de fiecare data cand au fost alegeri sau un referendum, indiferent de natura sa. Nu m-am dus la ala cu definirea sau redefinirea familiei, dar sa fim seriosi, cui nu-i plac lesbienele? Cum sa fii impotriva lor?

In tinerete votam aleator, mi se parea distractiv sa aleg 2-3 numere de acasa si in cabina de vot sa numar casutele si casuta pe care pica numarul respectiv sa pun stampila de vot. Cam asa am facut la alegerile pentru primar in Campina sau ce alegeri mai erau in perioada aia. De obicei votul meu ajungea la tot felul de necunoscuti pe care ii votau probabil doar familia, prietenii si eu.

Apoi o vreme am votat raul cel mai mic. Cumva cu speranta ca lucrurile vor lua o intorsatura mai buna in tara asta. Singurul moment in care am simtit ca se intampla ceva bun in tara asta a fost momentul in care au fost tehnocratii la putere, dar mie momentul acela mi s-a parut atat de scurt, ca parca au stat doar 2-3 luni la carmele tarii.

In principiu, ma duc mereu la vot pentru ca e o chestie foarte simpla si nu-mi ia mult timp. Daca ar trebui sa stau 2-3 ore la coada sa votez sau sa ma deplasez pana intr-o alta localitate, probabil nu as mai fi atat de prezent, 100%, la vot.

De ce ma duc maine la vot?

Dincolo de obisnuinta si de faptul ca nu e mare lucru sa ma duc maine la vot, mai am doua motive pentru care ma duc. Primul motiv se leaga de referendum, pentru ca daca trece, o sa blocheze niste „acte de vandalism” care se intampla prin parlament.

Al doilea motiv este un motiv „istoric”. La cum merg lucrurile in tara asta, mi-e ca in curand nu vom mai putea vota, cred ca o sa fie interesant la batranete sa le povestesc nepotilor ca eu am fost printre ultimii care au votat sau care au mai avut drept de vot. Desigur, o sa ziceti ca exagerez sau ca gresesc; de data asta chiar m-as bucura sa fie asa.