Parola luata cu copy/paste nu functioneaza

Posted by

 Asta este o intrebare pentru programatori, pentru ca ma intalnesc destul de des cu aceasta problema si nu-mi dau seama de ce sau de la ce e, ca sa pot repara. Atat la sampler.ro, cat si la alte scripturi unde am module de logare, imi tot spune lumea ca nu se poate loga. Daca imi dau mie parola si userul lor si o iau cu copy/paste, merge fara problema. As fi tentat chiar sa spun ca e ceva din computerul lor si nu de la mine.

Unul dintre ei, mai curios din fire, a dezactivat AdBlock si dupa aceea s-a putut loga si luand parola cu copy/paste. Altii insa nu au niciun AdBlock sau ceva instalat si tot nu merge. Bineinteles, 90% dintre cei care se logheaza nu au astfel de probleme, dar, de vreme ce pentru unii problema exista, am decis sa intreb, totusi poate stie cineva de la ce anume poate fi.

Am descoperit ca exista un spatiu dupa parola, dar nu sunt sigur ca asta e problema, asa ca, avand in vedere ca nu pot sa reproduc eroarea, pentru ca mie intotdeauna mi-a mers, nu ramane decat sa va intreb pe voi daca ati mai auzit de asa ceva sau daca ar putea fi o problema din cod.

5 comments

 1. da, daca selectezi un cuvant cu dublu click, se adauga un spatiu in plus la cuvant, cel mai bine este sa pui un . (punct) dupa parola, dar aici risti sa intri in categoria sa bage parola cu punct cu tot

  alta situatie e sa ii fortezi sa se logheze cu facebook (openid in general), te scapa de papetaria inutila de a mai managerui parola dar useru poate nu are cont de FB sau nu vrea sa se logheze de FB

  Login with Google
  sau toate variantele de mai sus

 2. Sa incerce cu copy/paste din notepad. Direct din browser e posibil sa se mai copieze si alte elemente invizibile. Cred ca AdBlock-ul este doar o coincidenta in cazul asta.

 3. Sunt doua cauze posibile. Poate fi un plugin care te blocheaza sa pui parola prin paste sau poate fi un javascript pe pagina care sa faca acelasi lucru. Am observat asta prima data la pagina de logare de la cPanel.

 4. Si eu stiu de faza cu spatiul pus dupa. Folosesti jquery forms ?

 5. Merge parola cu copy / paste. Atata timp cat nu copiezi si-un spatiu din greseala.

  Unele formulare de login fac abstractie de spatii si acolo nu sunt probleme de acest gen.

  A lua prola cu copy / paste este chiar recomandat, daca se intampla ca cineva sa-ti instaleze un keylogger prin copy / paste nu-ti va afla parola.

Comments are closed.