Pasaje colorate

Posted by

pasaj_subteran In urma cu ceva vreme, va spuneam despre cum as vrea eu sa arate pasajul prin care trec zilnic catre linia 4, de unde iau trenul spre Bucuresti. Nu gasesc acum articolul in care v-am povestit despre asta, dar o sa reiau o parte din ce am zis acolo. Zilele trecute, invitat la un eveniment, am trecut pe Calea Victoriei si am zarit un pasaj exact pe gustul meu.

Majoritatea pasajelor, ma ales cele din gari, sunt gri sau vopsite cu o culoare fada, menita parca sa iti faca ziua mai trista. Din cand in cand apar mesaje care fac ca pasajul sa para si mai trist. Va spuneam ca eu mi-as dori in pasajul prin care trec zilnic sa vad copaci, padure, flori sau orice alt desen care sa ma binedispuna. Chiar si un peisaj urban cu blocuri ar fi foarte potrivit, sau de ce nu, unul cu trenuri.

Sunt sigur ca nu ar fi deloc complicat de reamenajat un asemenea pasaj, daca ar exista putina vointa. Pana la urma, s-ar gasi un artist pasionat de graffiti care sa faca asta benevol, cred ca s-ar gasi si cativa ca mine care sa doneze bani pentru spray-urile cu vopsea necesare artistului, apoi in cateva zile s-ar ivi minunea.  Si un astfel de pasaj frumos colorat ar face ziua mai vesela tuturor calatorilor care trec pe acolo.

Daca cunoaste cineva pe directorul garii Ploiesti Vest sa-mi spuna, poate totusi nu e atat de greu de obtinut o aprobare si inceput un astfel de mic proiect, din care toata lumea ar avea de castigat. Ar fi un pas mic, un inceput, dar poate dupa el mai urmeaza si alti pasi si in alte locatii la fel de gri si triste.

Cel mai bine va arat un exemplu, cel despre care va vorbeam la inceputul articolului. Un pasaj pe care il gasiti pe Calea Victoriei in Bucuresti. Probabil in capatul celalalt a fost candva amenajata o cafenea, de aici si tematica picturii, dar ce conteaza, as vrea sa vad mai multe astfel de pasaje colorate.

2 comments

  1. Se poate si fara mâzgâleli. 🙂 Arată chiar drăguţ. Eu i-aş lăsa pe băieţii aştia talentaţi care preferă pereţii decât o foaie de hârtie, să îşi facă treaba unde autorităţile nu sunt în stare să o rezolve.

  2. Se pot face multe lucruri pentru a infrumuseta un oras dar suntem prea ocupati sa strigam peste tot ca primarul e de vina, ca viata e naspa, ca toata lumea fura, ca asa si pe dincolo in loc sa gasim solutii simple pentru a ne face locurile in care traim mai frumoase.

    Eu mereu spun ca hartia de pe jos nu a aruncat-o primarul ci cetateanul.

Comments are closed.