Piata domeniilor din Romania

Posted by

Pentru ca numele meu nu imi dezminte deloc caracterul, si pentru ca sunt un mare aiurit, cred ca as putea fi denumit cel mai aiurit tip din Romania fara probleme, am cumparat un domeniu gresit: ghidturisic.ro (lipseste un t in caz ca nu observati)

Cand am observat greseala, era prea tarziu ca sa mai pot face ceva, asa ca am incercat sa il vand pe cateva forumuri. Bineinteles am atras atentia ca numele nu e asa cum se vede la prima vedere. Bineinteles ca toata lumea a venit cu oferte sa cumpere ghidturistic.ro. Ceea ce insa ma distrat a fost faptul ca ofertele erau foarte „generoase”, de genu 1 milion, 40 euro, 50 usd.

Sincer daca tipul care are ghidturistic.ro l-ar vinde eu as oferii pe el 300-400 euro, si asta nu pentru ca consider ca doar atat voloreaza ci pentru ca doar atat mi-as permite eu sa ofer pe el. Sunt sigur ca l-ar da fara probleme la 1000 euro.

Dar romanii nu vad potentialul domeniilor, nu stiu sa le monetizeze corect, nu vor sa investeasca intr-o afacere online. Bineinteles nu toti, uni au investit si au facut bani, si acum se lauda ca au pornit de la zero. Asta nu inseamna ca primi banii care i-au facut de la zero nu i-au bagat in marketing si reclama.