Planuri pentru 2015

Posted by

Nu stiu daca e vorba de o traditie, sau pur si simplu asa m-am invatat, dar se pare ca in ultimii ani, modul meu de gandire s-a modificat si incerc sa fac tot felul de planuri pe o perioada mai mare de timp. Nu intotdeauna imi reusesc aceste planuri, dar macar stiu ca am o strategie de urmat si un loc in care vreau sa ajung.

De exemplu, in 2013, primele 6 luni erau dedicate blogului personal (haotik.ro), iar urmatoarele 6 luni unor incercari antreprenoriale care nu au avut succes. Anul 2014 a fost dedicat dezvoltarii personale intr-o oarecare masura si a stabilizarii companiei, mai ales din punct de vedere financiar.

Business

Pentru anul care urmeaza, am planuri mari, chiar foarte mari, as zice. In primul rand, main focus este pe DigiPedia.ro, care trebuie sa ajunga in primele 6 luni la un cu totul alt nivel fata de locul in care se afla acum. Aici pregatesc investitii de cateva mii de euro, desi totul depinde de un rezultat pe care il astept in maxim o luna de zile. Nu pot sa va spun la momentul acesta despre ce e vorba. Chiar si asa, investitiile in site vor incepe inca din primele zile ale lunii ianuarie, pentru ca am decis sa nu stau sa astept niste rezolvari ale unor situatii care oricum nu depind de mine.

Voi continua, tot in primele luni ale anului, investitiile in infrastructura, asa cum le-am numit eu. Teme, pluginuri, scripturi, servicii etc. Deja de mai bine de o luna am mutat serviciile de mail in curtea celor de la Google. Foarte probabil sa mut tot in curtea lor si serviciile de NS, pentru ca imi fac probleme si acestea. Sper ca am rezolvat macar o parte din problemele cu hostingul, marind capacitatea serverului. Pana acum, toate investitiile facute in infrastructura s-au dovedit a fi eficiente si voi continua cu investitiile pe zona aceasta.

In afara de DigiPedia.ro, voi incerca sa aloc resurse si pentru dezvoltarea platformei BlogPoint.ro. Are potential, exista o lista de cateva pagini bune de imbunatatiri si feature-uri care se vor a fi implementate. Daca voi gasi resursele necesare pentru un programator in Q2, cu siguranta se vor implementa o parte dintre ele.

Pentru Q3 si Q4 caut inca noi zone antreprenoriale de explorat. Ma gandesc tot mai des sa ies din zona de confort, cea a online-ului si sa merg in zone noi de business, bazandu-ma pe experienta acumulata in ultimii 12 ani. Deocamdata nu vad nicio oportunitate care sa ma atraga suficient de mult, desi oportunitati apar destule, zi de zi.

Cochetez inca cu piata online internationala. Poate cine stie, voi incepe cateva proiecte in zona respectiva. Am zis ca fac asta si in alti ani, dar nu am avut curajul sau determinarea sa merg in aceasta directie.

Calatorii

Aici lucurile nu stau deloc clar. Ma tot gandesc ca poate e timpul sa imi aleg o noua provocare, o destinatie la fel de indepartata si nebuneasca precum a fost Japonia si sa fac planurile de calatorie. De asemenea, pentru ca anul trecut am ratat iesirea de primavara la ski in Austria, poate ca ar fi bine sa nu o ratez pe cea de anul acesta. De obicei, deciziile legate de calatorii le iau in primele 3 luni ale anului, asa ca inca mai e timp pentru a decide ce colt al lumii doresc sa vad: Australia, Noua Zeelanda, Tailanda sau, de ce nu, Coreea. Nu uit nici de miile de locuri pe care vreau sa le vad in Europa.

P.S. Exista anumiti factori care imi pot da multe din aceste planuri peste cap, v-am spus ca la DigiPedia.ro astept un raspuns destul de important, care poate schimba total soarta blogului. Exista numeroase necunoscute care imi pot schimba directia de mers, dar daca lucrurile merg bine – si eu sunt optimist de felul meu, cam astea vor fi directiile pentru inceputul anului 2015.

P.S.2. Eu cred ca va fi un an bun.

2 comments

  1. Pot sa spun decat ca iti urez succes in ceea ce-ti doresti, mai ales pe partea de business. Cert este, ca si eu sunt determinat sa merg pe aceasta parte de business.

    1. Multumesc. Nu e usor dar e frumos, eu asa zic. Asa ca nu sta pe loc si incepe ceva, orice, cat mai repede.

Comments are closed.