Plec in tabara

Posted by

Trebuia sa plec de azi, dar din pacate treburile de prin firma ma tin inca la birou vreo cateva zile, dar de joi sunt in tabara – Tabara Meseriasilor – si, desi am fost invitat acolo ca profesionist, eu de fapt ma duc sa fur meserie de la cei mici si de la cei mari care, atunci cand vine vorba de electrice, sunt mult mai meseriasi ca mine.

Despre proiectele din Tara lui Andrei nu are rost sa va mai spun cat de faine sunt, iar an de an, vara, se organizeaza pe serii Tabara Meseriasilor despre care v-am spus si mai sus. Seria aceasta in care ma duc eu este seria electricienilor, iar mentorii lor sunt cei de la EFdeN. Micii meseriasi vor construi o statie electrica; sunt destul de increzator ca aceasta va cuprinde panouri solare si energii verzi, deci fix ceea ce ma intereseaza pe mine pentru #casaHaotik, mai ales ca lumea ma crede nebun cand le zic ca vreau sa fie cu panouri solare si tot felul de sisteme inteligente.

O sa va tin la curent cu ce se intampla acolo, o sa fac si Daily Vlog si sper sa am o conexiune sanatoasa la internet ca sa pot urca vlogul. Legat de Daily Vlog, stiu ca v-am promis ca il voi tine si dupa ce ma intorc acasa, dar din pacate sunt zile in care vin la birou, stau de facturi, contracte, dau telefoane la clienti si plec seara la 8-9 spre casa, nu prea e nimic interesant de prezentat intr-o asemenea zi si din aceasta cauza, desi am filmat in primele 2-3 zile, am considerat ca nu are rost sa poluez internetul cu continut neinteresant.

Asadar, ma duc acolo ca sa fur meserie, mai ales ca in urma cu numai cateva luni era un adevarat razboi intre imperiul lui Volt si cel al lui Ampere si nu pricepeam cine si de ce se bate, pe acelasi fir si de ce la final castigator iese Watt.  Desigur, mai am multe de invatat si abia astept sa ii intreb pe micii cursanti ce au invatat in primele 3 zile. Ei or sa creada ca-i verific daca si-au invatat bine lectia, dar eu de fapt o sa fur informatii pretioase de la ei. Daca prind curaj si vad ca nu-s chiar atat de habarnist pe cat cred eu ca sunt, ma duc si la maestrii micutilor, la cei de la EFdeN ca sa ii intreb cate ceva, mai ales ca am tot zis ca poate ajung si eu sa le vizitez minunata casa si nu am reusit.

Cateva cuvinte despre Tabara Meseriasilor

Anul acesta tabara a pregatit inca 300 de meseriasi in cadrul a 5 serii, aceasta la care particip eu fiind ultima: Seria Petrolistilor, Seria Bucatarilor si Ospatarilor (cum de am ratat-o pe asta!…), Seria Mecanicilor, Seria Croitorilor si Seria Electricienilor.

La final de tabara, 40 dintre cei mai meseriasi vor primi si burse in valoare de 500 de lei pe luna in anul scolar 2017-2018. Mai trebuie sa mentionez ca in cele doua editii anterioare au fost formati peste 470 de elevi (electricieni constructori, operatori sonda, bucatari, croitori si frizeri) si au fost acordate peste 60 de burse de studiu in valoare totala de 73000 de euro.

In loc de incheiere

Ca sa nu ma mai lungesc cu vorba, de joi va astept sa urmariti aici, pe blog, dar si pe canalul de youtube (sa nu uitati sa dati subscribe) aventurile prin care voi trece timp de 2 zile si 2 nopti in Tabara Meseriasilor, seria electricienilor.