Poveste de acvarist

Posted by

Eu unu nu ma consider acvarist, nici macar cunoscator. Anul acesta (2007) de Paste, defapt cu o zi inainte de Paste, am plecat sa cumpar un cadou frumos sotiei mele, si cum la ora 4 seara toate magazinele erau inchise am zarit cu coada ochiului magazinul de animale de companie. Am intrat cu gandul ca un iepuras ar fi cel mai potrivit cadou de paste dar nu i-am zarit la intrare din neatentie asa ca a trebuit sa aleg dintre un hamster sau pesti. Am ales pesti, cativa pesti, un acvariu care mi se parea mie imens pe vremea aceea (60 de litri) si ceva mancare si hai cu ei acasa. Bineinteles ca au murit cativa in prima saptamana, nu stiam aboslut nimic despre ei, nici macar cum ar trebuii sa se comporte normal.

Pesti am luat destui de multi si la inceput si dupa aceea, mai mult speriat de faptul ca as putea sa ma uit jumatate de ora la acvariu pana sa apara un pestisor din spatele plantelor.

De atunci si pana acum in afara de o mica problema cu un pestisor bolnav de o boala de care toata lumea zice ca nu se mai vindeca, si pe care totusi l-am vindecat nu am avut alte probleme.

Mai mult asta vara am prins 3 pui din raul Cerna si desi nimeni nu zicea ca or sa supravietuiasca sunt si ei bine mersi in acvariu.

Din cate am vazut multi au probleme cu pestii, le mor, masoara apa, au tot felul de filtre si aparate. La mine singura problema e ca se inmultesc. Melcii se inmultesc, vivipari se inmultesc, si scalarii se inmultesc si ei, plantele de asemenea cresc.

Nu am masurat niciodata PH-ul apei, GH-ul sau alti parametri in afara de temperatura.

Unii se chinuie sa inmulteasca scalarii, la mine nu era indeajuns ca aveau de 2 zile cam 100 de pui o pereche ca astazi in alt acvariu a depus alta pereche.  Aaa nu v-am spus intre timp langa primul acvariu de 60 de litri s-au mai adaugat inca doua de 125 litri si respectiv tot 60 plus inca o maternitate de vreo 10-15 litri.

Maternitatea are si ea 17 pui de mooly in ea nascuti acum o luna.

Tot ce vroiam era un acvariu in care sa imi clatesc ochi, sa imi gasesc linistea si relaxarea. Ce am optinut este un card de pesti fara numar care se inmultesc mai repede ca gandaci de bucatarie.

Am vrut sa am acvariu si am ajuns aproape crescator. Belea.