Incet, incet, ne apropiem de jumatatea anului si de cea de-a sasea editie; drept urmare, unul din scopurile acestei intalniri a fost incercarea de a intelege mai exact care sunt asteptarile acestei comunitati si care pot fi obiectivele ei pe termen lung. Planurile mele insa au fost deturnate grav de discutii legate de politica si alte bazaconii, dar si de o durere surda de glezna (pe care mi-o asum).
Partea cea mai buna e ca am fost cam 12 participanti, partea si mai buna e ca Maria aproape ca isi comandase domeniul, daca nu am fi bombardat-o noi cu sfaturi care mai de care mai inteligente. John dadea sus si tare cu Romarg, eu o sfatuiam sa isi ia domeniul de la ROTLD si, de asemenea, ii povesteam ca am avut o experienta neplacuta cu Romarg, ceea ca ma face sa stau departe de firma respectiva. Pana la urma, a ramas ca se decide acasa, in liniste.
Legat de problema unei directii s-a discutat (din nou) despre cum sa facem anumite lucruri: un site, sa punem continut acolo, sa punem feed-urile blogurilor noastre, sa avem rating pentru membri, sa avem „di toate”, dar nu s-a raspuns la intrebari mai profunde, legate de scopul unei asemenea comunitati si despre planurile pe termen lung pe care il poate avea comunitatea in sine si nu fiecare blogger individual.
„Gandesti?” Un concept revolutionar
Desi m-am luat sa va povestesc despre ce s-a intamplat acolo, nu v-am povestit nimic despre locatie. Locatia „Gandesti?” este un fel de cafenea-biblioteca, destinata in special tinerilor (atat elevilor, cat si studentilor), unde acestia vin si citesc, dar ceea ce e cu adevarat interesant este faptul ca sunt platiti ca sa citeasca. Daca stai si citesti mai mult de 25 de ore pe luna in spatiul de la „Gandesti?”, atunci vei fi recompensat cu 10 lei pe ora.
De asemenea, au deja peste 5000 de volume, in final spatiul urmand sa gazduiasca peste 10.000 de volume, carti din toate domeniile, cu care tinerii se pot delecta si prin care pot dobandi un bagaj bogat de cunostinte si o cultura generala substantiala.
Proiectul este sustinut prin intermediul unui ONG, Revo Alpin, iar in spatele lui se afla companii puternice precum Gefil S.A., Revo PSI si Rclub Bucuresti, dar ma gandesc ca in timp se pot alatura si alte companii acestui proiect.
Personal, sunt foarte curios cum va evolua acest proiect, pentru ca mie mi se pare prea frumos ca sa fie adevarat. Va spun sincer ca nu m-am gandit niciodata la o astfel de abordare pentru a sustine cultura si mi se pare totusi ca este fezabila. Nu pot totusi sa nu ma gandesc daca nu cumva ar putea exista si alte moduri mai eficiente de a utiliza acesti bani, dar modul simplu in care e conceput acest proiect l-ar putea face unul de succes.
Lista participantilor
1. Maria Pirvulescu, cunoscuta si sub numele de fata fara blog, dar si cand si-o face…
2. George Manole, un baiat timid, care incet, incet incepe sa se obisnuiasca cu peisajul colorat din blogosfera, si ma refer la modul de gandire colorat, desi ungurii si rommii sunt si ei bineveniti in aceasta comunitate. Scrie pe manolegeorge.com .
3. Marin Apostol, zis si omul care se uita la filme si e mereu nemultumit de ele. Puteti sa gasiti recenzii de filme pe blogul lui de nisa, blogdecinema.ro.
4. Bogdan Dinu, zis si omul care isi schima domeniul in fiecare luna, sper sa ajunga la .ro in final; il puteti citi aici.
5. John Cristea, inegalabilul Joooohhhhnnnn Cristeaaaaaaaaaa…. (da, stiu, ma uit prea mult la Romanii au talent). Daca nu va uitati la Generatia lui John, puteti sa vedeti si alte lucruri pe care le face pe blogul lui, johncristea.ro .
6. Andra Elena, care ramane fara cerneala, profita de faptul ca inca mai are curent si isi asterne gandurile si versurile pe blog. Din punctul meu de vedere, scrie extraordinar si e primul blog pe care vi-l recomand.
7. Sebastian Stefan – face magie in viata reala si, din cand in cand, si pe blog. De asemenea, veti putea vedea pe blogul lui noul spectacol pe care il pregateste: sebastianstefan.wordpress.com .
8. Bogdan Catuneanu, care s-a oferit sa ne sustina si sa ne ofere un subdomeniu unde sa putem pune o lista a membrilor, cat si hostingul aferent. Puteti vedea mai multe pe site-ul companiei lui: www.eweb-infopro.ro .
9. Adelin Hogea, cel care scrie cand si cum are chef; si totusi a scris deja despre blogmeet de data aceasta: adelin-hogea.ro .
10. Bogdan Vintila – il puteti citi pe blogbmv.wordpress.com, desi are obiceiul sa nu spuna prea multe in offline despre lucrurile faine pe care le face.
11. Dragos Schiopu, pe care il puteti citi aici, chiar pe blogul pe care va aflati in momentul acesta.
12. Vali Ovidiu, fotograful blogosferei si cel de la care luam adeseori pozele (cu mentionarea sursei), dar si cel care se ascunde adeseori de alte obiective si aparate. De asemenea, si poza de mai jos e facuta de el, desi e facuta cu telefonul meu; aici apare o dilema legata de drepturile de autor, dar sunt sigur ca ne intelegem noi cumva.
Roagă primul blogger din poza să ne împărtășească din secretele culinare pe care le deține. Pare bine crescut.
In alta ordine de idei, la cat mai multe întâlnire fructuoase.
E un blogger care stie sa gateasca si noi nu stim… eu abia astept sa incerc din preparatele lui culinare, asa ca spune-ne cine e ca e o informatie de maxima importanta. Eu deja ma vad la el la masa.