Prahova Blog Meet ed. I la Lounge 66

Posted by

A fost si prima editie pe anul acesta, o editie destul de limitata si de restransa. Asa ca intre prieteni mai mult. Cu multe discutii la care in final nimeni nu a intles nimic. Mi-am notat pe caiet cateva concluzi cu toate ca nu am ajuns la decizi finale la vreunu din puncte.

1. Cine suntem? Ce vrem sa facem?

– O intrebare simpla cu raspuns al naibi de greu. Discuti, desbateri, idei. Pana la urma am decis un singur lucru ca vrem sa-l facem deocamdata, sa dezvoltam blogosfera prahoveana. Cum facem asta? Blogmeet-uri, promovarii in liceele din ploiesti, nu si concursuri. Asta nu inseamna ca nu vor fi concursuri dar concursuri inseamna bani, banii insemana sponsori, sponsorii insemana ca baga bani intr-o comunitate mare, cum comunitatea nu exista inca, 10-15 insi nu se pot numii o comunitate, am presupus ca ne limitam la primele doua puncte doar de a dezvolta comunitatea. Fiecare pe contr propriu probabil va avea niste concursuri, eu cel putin unu s-ar putea sa am.

Cine suntem? Nu vreau sa fac diferentieri deocamdata sau un top clar cu A-list de Ploiesti, dar deocamdata astia suntem cei care avem ceva de spus in blogosfera ploiesteana, sper ca vom fi si mai multi, te poti alatura si tu daca te ti de treaba.

2. Cine monitorizeaza activitatea din blogosfera locala? Waven, fara sa se prinda el ce si cum are de facut sau cat de grea e munca asta, a fost denumit sef peste supravegherea tinerei generatii de bloggeri. Da pe dMiha o monitorizez eu destul de constant, dar din pacate nu am timp si de altii sa ii citesc cu aceasi atentie si sa vad cand rasare ceva mai deosebit. De aceasta activitate se ocupa, (tipul ala pe care nu-l cheama George si care la ora asta sa mor daca ii stiu numele) asa ca pe langa el trebuie sa va dati cu binisorul daca vreti ca noi elita blogosferei prahovene sa va bage in seama. Sa va dau un pont, se uita mai frumos la voi daca o sa stiti cum il cheama.

3. Comunicarea catre restul, ceilalti bloggeri, muritori de rand, care nu ajung sa fie in preaintaltele sfere blogosferice ale Ploiestiului.

Aici s-a decis sincer ca fiecare comunica ce vrea, cum vrea si ce intelege, asa ca daca eu scriu una si ceilalti au inteles cu totul alceva din discutile de la blog meet sa nu va mire. Stiti voi, fiecare intelege ce-i convine.

4. PH Web Meet 2011 – un subiect care doare, am aflat si ceva chesti interesante legate de bugetul de anul trecut. A ramas ca mai discutam mai incolo despre asta, insa oricum as intoarte-o si oricat mi-ar place sa gasesc o solutie lucrurile stau prost. „succesul” de anul trecut s-ar putea sa ne coste mai mult decat l-a suma imensa aruncata de sponsor anul trecut pe fundul unora care au dat cu pietre exact in sponsor. Exista niste asi in maneca la mine dar imi pun intrebarea de ce as face asta? nici macar nu stiu daca imi place. Ce castig eu din asta? Si daca se merita. E ceva frumos ce ne-ar place la mai multi sa fie, dar se merita? Mai vedem.

5. Cum ne sustinem intre noi? Si nu, nu e vorba doar de cei care au participat, ci si de alti care merita, suntem cu ochii pe cativa, am stabilit ca trebuie sa ne ajutam unu pe altul mai mult si astfel sa devenim si mai vizibili in blogosfera ploiesteana.

6. Advertiserii locali inteleg blogosfera? – Intrebare fara raspuns. Ca sa ajungem la ea tre sa avem o comunitate, nu 10-15 bloggeri, pana atunci intrebarea nu-si are rostul si se amana.

7. Multi sau putini? (la un blogmeet) Aici se incadreaza foarte bine, fiecare a zis ceva, fiecare a inteles ce a vrut. De-a lungul discutilor am inteles ca e bine si cu 40 de oameni, e bine si cu 15. Pana la final, sau cel putin asa am intles eu, sau mi-a convenit mie sa inteleg. Probabil la urmatoarele blogmeet-uri o sa fie pe baza de invitatie. Undeva la 15 locuri disponibile, lasi un comentariu ca vrei sa participi, dintre cei doritorii alegem in masura locurilor disponibile pe cei care au parte de invitatie. De ce asa? Nu avem un bar atat de mare incat sa incapa 50 de persoane, daca vor fi mai dese, unu pe luna nu vor veni 50 de persoane in fiecare luna, si in plus daca sunt 50 iese o mare galagie din care nu mai intelege nimeni nimic. Prefer sa facem una cu un numar mai mic de persoane, daca nu ai inteles ceva intr-un articol scris la mine pe blog atunci ai ocazia sa ma intrebi, bineinteles lafel si in cazul celorlalti. Astfel inveti lucruri noi pe care nu le sti, nu vorbim aiurea sau repetam lucruri care deja le sti, socializezi cu ceilalti oameni. Probabil unele editi vor fi si cu „fara numar” si bagam la gramada 100 de insi pe 20 de scaunele. Cine decine care sunt cei care primesc invitatii? Nu s-a stabilit, cred ca tot seful de la monitorizare, cel fara nume, numit si Waven.

8. Blogurile foto. Le-am adus eu in discutie pentru ca exista si e pacat sa fie lasate undeva la marginea blogosferei. Se pare ca exista ceva sanse de monetizare si pentru ele. E bine asta, sa ajungem si acolo.

Pe langa cele discutate mai sus,  am aflat ca Mladitza e defapt Maldita, nu prea i-am crezut dar vad ca si nea google le da dreptate. Discutia a plecat de la faptul ca ar trebuii sa ne spunem pe nume, le-am zis ca mie nu-mi place Dragos ci imi place Haotik, dupa discutia despre „Mladita” si-au dat ei seama ca oricum nu am treaba cu numele, sau ca Bogdan (sper ca asa il cheama) se poate numii mult mai simplu Sandero. Cel putin in cazul meu au renuntat repede la idee ca si-au dat seama ca e defecta rotita cu numele si prenumele.

Apoi la un momnet dat erau sa ma linseze si sa ma dea afara din bar, in special Ravi si Waven, m-au facut cu ou si cu otet, ca tu nu-ti citesti articolele, ca tu nu esti blogger, ca tu nu te uiti ce naiba scrii pe blog ca nu scri deloc corect? Ma uit acum jos si vad 1037 de cuvinte la articolul asta, si probabil mai am de scris. Dupa ce ca-mi pica ochii in gura de somn vreti sa mai si recitesc cele 1000+ de cuvinte??? No way. Maine Danutza stie ce are de facut :).

Am mai discutat si de ceva planuri de promovare prin licee, dar discutiile controversate nu au dus la aproape nici un rezultat sau decizie. Uni vor sa vada implicare mai mare din partea studentilor in blogosfera, alti vad doar olimpici de limba romana creend niste bloguri extraordinare. Eu vad doar oameni, cei din liceu cu ceva mai mult entusiasm decat cei din facultate, care ar putea vrea sa ne impartaseasca si noua celorlalti vorbitori sau cititori de limba romana, cate ceva despre pasiunile, hobiurile si trairile lor. Daca nu se concretizeaza ceva in directia asta pe plan general, eu sunt dispus cu George (sac ca pe el am retinut cum il cheama) sa incercam ceva in directia asta.

S-a mai discutat ceva de nunti ploiesti dar nu am fost prea pe faza ca sa stiu despre ce era vorba. (ha, cineva a avut emotii la randul asta)

Cam asta a fost nebunia de la primul blog meet pe anul acesta, multumiri celor care au participat si sper sa nu uit nici unu la ora asta. Bogdan, Waven, Ravi, Vali Ovidiu, George si subsemnatul. Multumim si celor de la Lounge 66 pentru gazduire.

P.S. Am zis ca nu scriu asta, dar nu ma pot abtine, la plecare am cunoscut-o si pe patroana barului. La naiba, ziceai ca are 16 ani, mai trec prin barul ala. 🙂