Primii pasi in afiliere – By 2parale

Posted by

Asta seara la Bucharest Hubb a avut loc o sesiune de prezentari si discuti pe tema marketinguluui afiliat. Daca ar fi sa centralizez o idee centrala asupra discutilor as pune la baza intrebarea: „De ce sunteti interesati de afiliere? Mormaieli prin sala…. Pentru ca vreti bani!”. Si da, nu cred ca exista alt motiv pentru care sa te intereseze afiliere decat aceea de a face bani.

Am ajuns mai tarziu, nu stiu daca sa va povestesc cum din graba m-am dat jos la Universitate (Uniri, Universitate – tot cu litara U asa ca ce conteaza) dar ma asteptam sa nu mai gasesc prize sa nu mai am loc in sala, sa fie arhiplina. Din pacate nu era asa, sala era plina dar nu supraplina, am avut unde sa stau jos, am avut chiar si priza.

Deja isi incepuse  prezentarea despre notiunile de baza din marketingul afiliat. Lucruri care in mare le mai stiam, care le pot reciti oricand pe blogul celor de la 2parale.

Apoi a urmat Krumel cu o prezentare putin mai ciudata, am inseles ideea in sine legata de direct link dar nu am inteles de ce ai face direct link si nu promovarea unui site/blog/magazin/comparator propriu. Defapt nu reusesc sa inteleg daca sunt oameni care vand prin afiliere doar prin direct link. Din pacate nu am apucat sa-l intreb nici in timpul prezentarii nici dupa. Stau si ma gandesc, vad pe un forum ca cineva vrea iPad sau Galaxy Tab, sa-i recomand un link direct catre un magazin sau sa-l trimit la mine pe blog la review-ul despre 4 tablet-uri, poate omul isi da seama ca el al vrea unu din cele doua dar nu ii permite buzunarul si cumpara modelul mai ieftin. Nu avem o conversie mai buna fara direct link? Sau probabil ca depinde de la caz la caz.

La final a vorbit Vlad Andries despre tipurile de afiliati despre ce ar fi bine sa facem si ce nu ar fi bine sa facem in markegingul afiliat. O sa vedeti zilele astea prezentarea lui pentru mai multe detalii.

Ce cautam eu acolo? Chiar ce cautam? Ei bine, desi nu m-a preocupat foarte mult, sunt afiliat destul de vechi la 2parale. aveam si ceva bani prin cont, ori la ei ori la profitshare, nu mai stiu exact. De ce ma intereseaza acum afilierea? Considera ca magazinele virtuale s-au mai maturizat si ca se pot face ceva bani din asta. Pe langa asta vroiam sa-l cunosc pe Krumel personal, dar nu am mai apucat sa stau de vorba cu el. Lui Mihai de la Evomag oricum aveam de gand sa ii dau un mail cu o propunere de colaborare asa ca atunci cand am aflat ca e in sala a devenit prioritatea nr.1 sa stau cu el de vorba dupa prezentarii.

Vechea problema cu nwradu ca-l asociez mereu altei imagini. L-am intrebat daca a fost la Stela Artois si mi-a confirmat ca da, totusi ma intreb cine era ala mic de mi-a ramas mie in cap atunci ca fiind nwradu. (Am cautat pozele de la Word Draught Master si am descoperit pe cine am eu in cap ca nwradu dar nu am idee cine e personajul) Poate ma lamuresc si eu odata cu problema asta.

De asemenea mai era cineva de pe mess care vroia sa dea mana cu mine dar prins in alte discuti nu a intraznit. Spre rusinea mea nici id-ul de mess nu il stiu pe deasupra dar asa cum am mai spus-o si altadata, La converinte indrazniti si veniti sa ma cunoasteti. Nu deranjati. Nu musc din nimeni. Dar trebuie sa intraznesti si sa vi sa te prezinti.

La final am cunoscut-o pe Adriana Ignat cu care cred ca mi-am mai intersectat drumurile pe la conferinte pana acum dar aiurit cum sunt nu o retinusem. Sper sa o retin de acum incolo.

Un singur lucru nu mi-a placut, nici mie si cred ca nici organizatorilor. Lipsa afiliatilor din sala, erau mai multi advertiseri decat afiliati. Oamenii aia fac banii, vor sa faca si mai mult, vor sa te ajute sa le vinzi produsele, vor poate sa iti dea si ceva produse in teste, dar stiu tu esti mereu prea important ca sa iti deplasezi fundul la astfel de intruniri si sesiuni de prezentare. Vreti sa stiti cu ce tren am plecat eu spre Ploiesti? Cu ultimul? Vreti sa stiti la ce ora am intrat in casa? Incepuse deja o noua zi. Daca de obicei ma iau de bloggeri de data asta o sa ma iau de afiliati. Voi care sunteti din Bucuresti si vreti sa faceti bani din afiliere de ce nu va-ti mutat fundurile pana la Bucharest Hubb ???