Puterea alegerilor

Posted by

Unul dintre motivele principale pentru care mi-as dori o casa este o cada mai mare si, de ce nu, o piscina. Pentru mine, apa este un element esential care ma incarca cu energie, in care ma relaxez si in care pot sa stau ore in sir, fara sa simt nevoia sa ma despart vreodata de ea. Daca ar fi sa credem in vieti anterioare, cu siguranta as putea spune ca am fost un mamifer acvatic si lasati glumele cu balena pentru altadata.

Drept urmare, astazi dupa un somn bun, pana la ora 12 am butonat putin pe la calculator si m-am bagat in cada sa ma relaxez. Mi-am luat si telefonul cu mine si stateam si ma uitam la „TV” adica la inregistrari de pe youtube ale emisiunii „Survivor”. La un moment dat, a venit Danuta sa vada ce fac si, dupa ce i-am povestit, m-a intrebat:

  • Si acum ce faci, te duci la Cluj sa te inscrii la preselectie?

M-am uitat la ea putin mirat si i-am zis sa stea linistita ca, odata ce am luat o decizie, pot sa traiesc linistit cu ea si ca ma uit doar pentru ca-mi place, fara sa regret vreo secunda alegerea pe care am facut-o. Dar asta mi-a dat de gandit. Se pare ca nu-s singurul care se mira de faptul ca pot sa fac o asemenea alegere detasat. De fapt despre asta am vrut sa va vorbesc astazi, despre alegeri pe care le facem in viata si despre puterea de a accepta aceste alegeri.

Puterea propriilor alegeri

Se spune ca un om puternic poate sa ia o decizie in decursul a 8 respiratii. Iar odata ce face o alegere, este impacat cu ea si merge mai departe. Un om puternic stie ca nu exista niciodata cea mai buna sau cea mai proasta alegere si ca drumul continua, indiferent de directia in care acesta vrea sa o ia.

La fel si in cazul meu; am facut o alegere si, desi nu a fost nici cea mai relaxata sau linistita alegere, nu am sa stau nicio clipa sa regret alegerea facuta, pentru ca in viata vor mai exista alte un milion de alegeri de facut si cu siguranta unele dintre ele vor fi bune si altele mai putin bune.

Nu va lasati niciodata prinsi in capcana presupunerilor, ce s-ar fi intamplat daca as fi luat-o pe celalalt drum, pentru ca nu veti sti niciodata ce s-ar fi intamplat, e doar o presupunere de multe ori optimista, pe care o poti face astfel incat sa-ti amarasti singur viata.

Asumati-va alegerile pe care le faceti si odata cu ele asumati-va si posibilele consecinte ale acestor alegeri. Daca sunteti impacat cu posibilele consecinte, atunci inseamna ca ati facut cea mai buna alegere la momentul respectiv.

Si, nu in ultimul rand, tineti minte ca aveti puterea sa alegeti din nou si aveti puterea sa va razganditi. Daca am facut o alegere la un anumit moment, nu inseamna ca nu pot sa fac din nou o alta alegere care sa ma duca pe un alt drum. De obicei sunt foarte consecvent si hotarat in alegerile pe care le fac, dar asta se intampla si datorita faptului ca imi asum alegerile pe care le fac.