Puterea de a ucide lenea

Posted by

La varsta de 7 ani, tovarasa educatoare avea sa dea o declaratie care urma sa-mi marcheze tot restul vietii: „Este un copil deosebit de inteligent dar este extraordinar de lenes”. Prima parte a declaratiei a declansat o adevarata minune in viata mea in adolescenta atunci cand am decis sa o folosesc la putere maxima. A doua parte a declaratiei m-a urmarit multa vreme si inca mai pot spune ca ma urmareste si astazi.

Stiu ca sunt exista o parte din voi care va mirati cum am timp sa fac atat de multe lucruri si cum reusesc sa fac toate aceste lucruri. Din pacate eu stiu ca pierd foarte multe ore nefacand nimic, daca exista o arta a pierdutului timpului cred ca pot spune ca o stapanesc din plin.

Aseara mi-am dat seama insa ca lenea nu este o cauza si doar un efect, si ca de fapt cauza care duce la aparitia ei este mentinerea ta ca om in zona de confort. Atunci cand ai curajul sa iesi din zona de confort lenea pur si simplu nu mai exista, si atunci modalitatea de a ucide lenea nu cred ca e ceea ce am incercat pana acum, sa fac mai multe doar pentru a nu pierde timpul. Pur si simplu trebuie sa iesi din zona de confort si lenea va disparea pur si simplu.

De asemenea, stabilirea unor obiective a contribuit din plin la uciderea a ceea ce eu numesc lene, pentru ca atunci cand ai niste obiective foarte clare in minte, nu ai timp sa stai, pentru ca vrei sa arunci acele obiective cat mai repede si atunci te misti pur si simplu spre indeplinirea obiectivelor.

Cred ca acest al doilea motiv a facut pana acum ca aceasta problema sa scada semnificativ. Acum nu trebuie decat o cale sa ies din zona de confort si astfel voi ucide lenea. Nu pentru todeauna, odata cu revenirea in confortul sigurantei cu siguranta ca si lenea va putea reveni, dar probabil nu atat de puternica ca pana acum.