Reclama Bucovina – Shaolin

Posted by

shaolin Trebuie sa spun de la inceput ca, dincolo de realizare, mi-a placut foarte mult ideea din reclama. Dincolo de reclama la o apa minerala, reclama vine cu un element nou (cel putin eu nu l-am mai vazut pana acum), si anume, promovarea valorilor autentice romanesti. Pentru mine e mai mult o reclama a zonei Bucovina, decat a apei minerale Bucovina.

Stim cu totii despre istoria fantastica a calugarilor shaolin, despre faptul ca toti am vrea sa ajungem intr-un astfel de templu, sau, ma rog, majoritatea am avut astfel de fantezii cand eram mici si acum vine reclama asta si ne arata cum un shaolin vine sa invete despre traditiile romanesti. Pentru mine, povestea din spatele acestei reclame e woow. Ma gandesc ca astfel de imagini ar trebui prezentate in materialele de promovare ale turismului romanesc. Dracula e mic copil pe langa Sanziene, Strigoi si multe alte elemente pe care le avem in folclorul romanesc.

Cu alte cuvinte, pe langa reclama la apa minerala, exista si o reclama bonus la brandingul de tara.

7 comments

  1. ca de altfel si promovarea trantitului usii in nas… specific romanesc!.. ce sa zic.. genial…

  2. @Dr. House pacat ca doar atat ai reusit sa vezi din reclama. Eu prin filmele japoneze am vazut mereu cum nu primeau discipoli noi in templu si acestia stateau zile in sir meditand la intrare. Sa inteleg ca si in japonia exista trantitul usii in nas?

  3. Eu tot ce vad in clipul ala e ca se promoveaza intr-un sat pitoresc si cu aspect de 1907..un produs care nu are ce cauta acolo.Strica zen-ul clipului, care ar fi fost frumos daca era doar un clip si nu o relcama la apa..zic din nou ca e de cacat, poate intr-o zi ai sa accepti si criticile ce inca nu te ajuta la nimic se pare..asadar sunt de cacao atat clipul cat si sustinerea ta inversunata. Think again.

  4. dupa cum spuneam zilele trecute…nu prea e reclama la apa…ca nu prea are legatura nimic cu nimic…dar cum zici tu, e o reclama la zona bucovina:D

  5. Bun raspunsul lui Haotik…n-are nimic de a face trantitul usii in nas cu ospitalitatea romaneasca, este pur si simplu cliseul din filmele cu arte martiale „pe invers”. Si apoi, noi, romanii, sub paravanul ospitalitatii deschidem larg usa oricarui strain?? Mi se pare ok ca este pus la o prima incercare…a demonstrat ca e ambitios si vrea sa intre inauntru, a asteptat la masa si apoi, da, ospitalitate…te pun la masa, te omenesc…

  6. daca nu ai observat in ultimii 20 de ani Romania a deschis larg portile tuturor strainilor.. si au plecat cu tot ce se poate de aici.. iar acum cu un clip ne.am gasit noi sa trantim usa in nas? vai.. brusc am devenit japonezi :)) geez… eu zic ca daca tot faceau o treaba, ar fi putut din contra.. sa promoveze faimoasa „ospitalitate” romaneasca.. nu sa il tzina pe amarat in ploaie si sa ii dea apa abia dupa 1 saptamana… tinuta in sticla de plastic.. bagata in tolba de piele.. mai kitsch de atat.. Anyway.. frumos realizat dar au dat cu katana in gard si s-a dus tot zenu.
    P.S. Sunt curios sa vad varianta scurta pt TV de 30″ pt ca 2 min e prea mult.. ar fi excelent daca ar taia mare parte din inceput care e inutil.

    Sayonara!

Comments are closed.