Review: Samsung Galaxy Tab 10.1′

Posted by

Samsung_Galaxy_Tab_7_10

Saptamana trecuta am avut ocazia de a testa sora cea mare a tabletei mele si anume Samsung Galaxy Tab 10.1. Trebuie sa va spun inca de la inceput ca am fost foarte incantat de Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) si de modul in care se misca. E drept ca si a mea se misca foarte bine cand am luat-o de la evoMAG dar a imbatranit brusc dupa updateul de firmware pe care i l-am facut.

Desi nu am avut foarte mult timp sa ma joc cu ea, am testat totusi cateva lucruri care ma interesau in mod deosebit la aceasta tableta. Desi mi-au placut o groaza de lucuri la ea pot sa spun ca dimensiunile nu sunt tocmai potrivite pentru mine, desi tocmai aceste dimensiuni faceau din tastatura virtuala o adevarata tastatura de scris.

O sa structurez in cateva mici capitole aspectele cele mai importante care mi-au placut la nebunie.

Widgeturile

Daca pana acum eram destul de nemultumit de widgeturi, redimensionarea lor le face dintr-o data foarte utile. Cand am pus  prima oara mana pe un telefon cu sistem de operare Android ma vaitam ca nu inteleg foarte bine rostul celeor 5 pagini cu iconite daca nu pot pune in ele ceva „full screen”. Ei bine deja din prima mi-am pus pe tableta un widget mare cu inbox-ul si altul continand calendarul. Am ocupat astfel 2 pagini pe care doream sa le am mereu la indemana. O alta am pastrat-o pentru iconite, pentru a lansa usor diversele aplicatii pe care le folosesc si cateva widgeruri de mici dimensiuni, cum ar fi twetdeck bar. Iar pe inca una am bagat cateva widgeruri interesante care imi prezentau carti sau filmulete de pe youtube, in felul asta putand ajunge usor la ceva fun in momentele in care iti doresti putina liniste si relaxare.

E-mailul

Chiar daca citesc foarte bine si usor si pe tableta mea email-urile pe Samsung Galaxy Tab 10.1 noua aplicatie pare sa fie aproape perfecta. Mai mult spatiu, are loc si pentru o coloana cu lista de mailuri alaturi de mailul pe care ai dat click ultima oara pentru a il citi. Practic ii mai lipsea tastatura si m-as fi simtil la fel de confortabil in casuta mea de e-mail ca si in cea de pe computer.

Tastatura

Pentru ca vorbeam de tastatura, si aceasta reprezinta cu totul alta experienta la dimensiuni mari. Practic nu mai este atat de deranjant ca este o tastatura virtuala pentru ca se poate tasta foarte usor pe ea la fel ca si pe o tastatura normala. Pentru mine a fost putin mai greoi pentru ca eram invatat de la tableta de 7.0 sa tastez cu 2 degete, dar mi-am dat seama foarte repede ca pe tastatura de la 10.1 poti scrie la fel de bine ca pe o tastatura normala.

Sunt si cateva aspecte care nu mi-au placut. Cu toate ca dimensiunile mari prezinta foarte multe avantaje, in momentul asta scriu articolul in tren de pe un Chromebook Samsung si nu dupa tableta. Daca ar trebuii probabil sa inlocuiesc laptopul atunci alegerea perfecta ar fi Samsung Galaxy Tab 10.1 la care eventual i-as cumpara si tastatura. Dar cum la mine tableta a inlocuit telefonul raman la ideea ca Samsung Galaxy Tab 7.0 sau Galaxy Note pot fi alegerea perfecta pentru mine.