Ro2.biz – o afacere pentru incepatori

Posted by

De bux-uri si pait to promote ati mai auzit. Cel putin eu daca am avut „Fabrica De Bani” am fost satul de miile de siteuri de acest gen si am avut discutii interminabile daca sunt bune sau nu de ceva. Intodeauna am luat apararea incepatorilor pentru care primii centi facuti pe net sunt ceva de neuitat. Intradevar daca vreis sa faci o afacere nu stai sa dai clickuri de nebun la nu stiu ce mailuri de 0.00000000000000001 euro.

Si totusi vad ca unii continua seria de afaceri de genul asta, banoase pentru ei si de ajutor doar pentru userii incepatori care nu au ajuns inca sa vada ca o afacere serioasa inseamna bani investiti nu doar timp piedut pe net. Astel Ro2.biz iti ofera cateva din aceste tipuri de paid to combinate intr-un singur site. Ce nu imi place la site e faptul ca nu are multilanguage suport, macar pentru Franceza, Spaniola, Germana si eventual Romana.

O parte interesanta a siteului este partea de paid game, adica te joci si mai castigi si bani. In felul asta ai mai multe optiuni de a castiga usor primii centi pe net.

Partea insa cea mai interesanta o constituie paid chat care ar putea fi tranpusa intr-un model de business foarte banos. La momentul asta sunt doar discutii si eventual pierdere de vreme, deci si sumele platite sunt foarte mici, dar directionata cu cap si orientata spre service suport chatul asta ar putea devenii foarte banos.

Ca idee de afaceri legata de paid chat ma gandesc la o comunitate de experti in diverse domenii pe care sa ii poti intraba despre problemele tale, de la instalarea unui driver pe windows pana la configurarea unor servere de linux. Si in functie de timpul la care a stat pe chat, daca a rezolvat sau nu problema si de alti parametrii acestii experti sa primeasca o cota parte din veniturile siteului. Venituri care pot fi asigurate din reclame sau chiar din plata unei taxe de membersip.

Din punct de vedere tehnic mai ar trebuii facute cateva modificari. Daca nu ai un cont pe majoritatea paginilor apare mesajul ca trebuie sa fi logat, si pare ok pentru user dar nu si pentru motoarele de cautare, care nu se pot loga si indexa continutul acelei pagini. Cred ca sub partea in care cere userului sa se logheze nu ar strica cateva paragrafe cu text care sa explice userului ce v-a gasii in sectiunea respectiva.

De asemenea arata destul de aiurea faptul ca paginile nu au permalink la url, dar si aceasta problema se poate rectifica mai tarziu.