S-o ajutam pe Raluca

Posted by

 Intrasem azi pe questioare.ro in cautarea unui articol mai vechi, imi trebuiau mie niste date, cand vad pe prima pagina un titlu mare „Un mic ajutor pentru Raluca„. Ma pregateam sa trec mai departe plictisit, cand am vazut poza. Si atunci m-am oprit pentru doua secunde pe loc. Semana cu cineva cunoscut. Primul gand care mi-a trecut prin minte a fost: atat de tanara si bolnava de cancer? Apoi al doilea gand a fost: nu, nu poate fi ea, probabil doar seamana in poza… si am inceput sa citesc infrigurat articolul.

Pe masura ce citeam povestea, imi dadeam seama ca sansele sa fie doar o coincidenta scadeau virtiginos, nu cunosc multe fete capabile sa se catere pe un vagon de tren, iar printre putinele fete de genul asta, ea s-ar incadra perfect profilului.

Nu reiau aici povestea intreaga, va spun doar pe scurt:

A plecat cu o prietena cu bicicleta sa se plimbe, s-au oprit la niste vagoane dezafectate, s-au catarat pe ele ca sa faca fotografii si cumva Raluca s-a electrocutat si a luat foc.  Prietena ei a stins focul, i-a facut masaj cardiac si a sunat la Salvare, faptul ca a putut avea prezenta de spirit a insemnat foarte, foarte mult.  A cazut de pe scara vagonului, s-a lovit la cap si a fost arsa aproximativ pe circa 70 % din suprafata corpului. I s-a facut tomografie si acolo e totul in regula, nu are alte leziuni sau fracturi, in schimb arsurile sunt de gradul IIA, IIB si III. Arcul curentului a intrat prin mana stanga si a iesit prin spate, iar acolo sunt localizate arsurile cele mai grave, adica cele de gradul III.

Nu are rost sa va povestesc durerile groaznice prin care trece, puteti citi toate aceste detalii in linkul de mai sus, vreau doar sa va mai spun ca Asociatia unde aceasta face voluntariat doreste sa o ajute:

Asociatia Green & Wild, acolo unde Raluca face voluntariat, ne ajuta si in acest sens. Sunt niste oameni minunati alaturi de care Raluca s-a implicat in diverse proiecte si a putut sa-i ajute pe cei cu probleme, cu dizabilitati etc. Intre ei s-a legat o prietenie speciala. Au postat si ceva pe pagina lor de FB, dar eu nu am putut sa ma uit pana acum cateva zile, stiind ca este vorba de surioara mea.

Pentru asta puteti face donatii in contul asociatiei pt RON:

Asociatia Green&Wild, J 0, CIF/CUI 27100974

Adresa punct de lucru:
Str. Govora, nr.28, cp 400664,Cluj-Napoca,Romania
Persoana contact: Raluca Gheorghes (Ianosi)
mobil: 0754.288.480/0732.406.860
www.green-and-wild.ro
IBAN RO69 BTRL 0130 1205 W528 57XX
pt EURO:
titular: Gheorghes Felicie
IBAN: RO24 BTRL 0130 4201 D734 38XX
SWIFT: BTRL RO 22 CJA

Inainte de a incheia articolul sa va povestesc cum am cunoscut-o pe Raluca, in urma cu 10 ani. Tocmai ma mutasem in blocul in care stau, pe la scara blocului o groaza de pustoaice, eu eram vecinul cel nou, aveam 23 de ani si ceva mai putina burta. Mai scapam asa cate un salut ca intre vecini, dar niciuna din parti nu avea curajul sa intinda mana si sa spuna „Salut, eu sunt Cutarescu”. Eu ma distram cu chicotelile din urma mea, ele probabil barfeau despre noul vecin.

Pana intr-o zi cand cea mai mica dintre ele imi intinde mana si zice Salut, eu sunt Raluca, cu o indrazneala si maturitate care pana si pe mine m-a luat prin surprindere. Desi dadea dovada de mult „tupeu” (as fi vrut sa nu folosesc cuvantul asta) si multa siguranta, mi-a vorbit extraordinar de politicos. Inclusiv vorbea cu mine cu „dvs” pana i-am zis sa lase deoparte cuvantul asta, ca nu e cazul. De-a lungul timpului, am remarcat la ea energia de care dadea dovada, dar si indrazneala si naturaletea cu care putea sa te intrebe orice. Desi avea doar 14 ani, ma intreba fara rezerve aproape orice, unde lucrez, de ce nu stau cu parintii, de unde sunt, uneori chiar ma prindea nepregatit. Toata aceasta atitudine a creat un respect reciproc. Intr-o buna zi, i-am zis ca o sa ajunga departe cu atitudinea ei, pentru ca era acel gen de atitudine care te duce la a obtine ceea ce vrei in viata. Asa ca astazi cand am vazut articolul, am avut un mic soc. Am tot sperat ca e doar o confuzie, dar cand am ajuns acasa, am intrebat o vecina si mi-a confirmat ca nu e vorba de un vis urat, ci de o intamplare nefericita.

Cei care ma cunoasteti, de multe ori va mirati cum de am atata energie, ei bine, copila asta avea de doua ori mai multa energie decat mine. Si chiar mi-ar placea sa stiu ca va trece peste momentele grele in care se afla si redevine aceeasi persoana plina de energie si viata pe care am cunoscut-o. Asa ca, daca puteti sa donati, orice suma, oricat de mica, ganditi-va ca o faceti pentru mine.