S-Oil, o idee atat de simpla si atat de eficienta

Posted by

s-oil Uneori, pentru problemele noastre de zi cu zi pot exista solutii atat de simple si totusi atat de eficiente. De cate ori nu v-ati plimbat prin parcarile mall-urilor, cautand un loc de parcare? Eu stau uneori la Ploiesti Shopping City si 10 minute cautand un loc liber de parcare.

Daca m-ar fi pus pe mine cineva sa gasesc o solutie, probabil ma gandeam la senzori ingropati in asfalt, zeci de metri de fire sau transmise pe wireless, servere performante care sa capteze toate aceste informatii de la senzori, mii de euro investitie si toate acestea doar pentru a sti unde sunt locurile libere de parcare. Pentru indicarea soferilor aflati in cautarea unui loc liber, probabil as fi gandit o solutie la fel de scumpa si complicata.

Uitandu-ma la clipul de mai jos, nu mi-a venit sa cred ca solutia poate fi atat de simpla si totusi geniala. In timp ce urmaream spotul ma gandeam cum pune cineva balonul la loc dupa ce pleaca, ca o sa uite, nu o sa ii pese si asa mai departe. Dar in timp ce imi puneam interbarea mi-am dat seama ca nimenu nu trebuie sa puna balonul la loc pentru ca totul functineaza singur.

E drept ca probabil in primele zile, romanii se vor gandi sa le ia acasa drept amintire. Pana la urma, sunt destul de ieftine si daca sunt si cu reclama supermarket-ului pe ele, de ce sa nu le ia acasa? As face chiar un loc unde ai gasi baloane de genul asta gratuit. Ceva de genul, nu-l lua pe ala de este „legat” de locul de parcare, ia de la iesire cate vrei, gratis! Dupa ce are toata lumea, sigur nu vor mai vrea si oricum e un mod ieftin de a-ti face reclama, asa ca de ce sa nu le dai la cat mai multi sa se joace cu ele.

Va mai fi o problema si cu cei care parcheaza pe 2 locuri, ca asa au invatat ei la scoala de soferi, dar astea sunt mici detalii nesemnificative. Mai sunt si baloane care se sparg, dar cred ca un singur „portar” poate avea grija de toata parcarea si se poate asigura ca totul este functional si la locul lui.

https://www.youtube.com/watch?v=nw9g9OVHdJI

5 comments

Comments are closed.