Sa ne facem treaba. Biletele la control

Posted by

Daca ma duc la workshopurile lui Vlad Stan sunt nevoit sa ajung acasa cu penultimul tren care pleava la 23:00 din Bucuresti Nord spre Ploiesti.

Astazi erau foarte zelosi, drept urmare m-au pus sa platesc diferenta la Rapid. 13 lei. Le-am zis ca nu e nici un fel de problema am scos banii si i-am intins calm nasului.

Apoi am intrebat lafel de calm, da cu tiganii ce facem? Martea trecuta i-a luat supracontrolul, a plecat cu ei dupa 20 de minute erau inapoi in vagon cu mine. Le-am spus ca nu am nici o problema ca nu platesc dar put. Le-am mai povestit ca am mers pana si cu intercity si am tot sperat ca scap de ei dar cum ei oricum nu platesc nimic nu au nici o greata ca trenul ar fi rapid sau intercity.

A nu ca le dam proces verbal. Pai chiar ei povesteau cand s-au intors ca au nu stiu cate amenzi si nu le pasa.Si un aceelerat asa la ora mai tarzie nu se poate? Nu se poate domnule. Si dupa 23:30 dorm in gara pana la 5 dimineata ca nu mai este nici un tren?

Apoi le arat biletul proaspat taiat si le zic, cu banii astia mai bine iau motorul, ma si plimb si e si mai misto. Si daca iau motorul nu mai am nevoie de abonament, un abonament in minus un angajat la cfr in minus. Ca nu merg cu trenul odata pe an, merg in fiecare zi si de la mine din abonament iti vine salariu.

Deja nu prea le mai convenea, ma intreaba cu focea tremuranda: Dar dumneavoastra nu aveti cum sa plecati mai devreme spre Ploiesti. La care le dau iar de ii julesc. A nu ca plec cu 6:25 in general dar in seara asta am avut treaba, mai am si martea viitoare si gata. Dar altii merg cu 5 lei pana la ploiesti, eu cu 5 lei si abonament si nu a fost bine, macar de v-ati  face treaba mereu.

Deja parca le parea rau.

Oricum eram calm, aveam de scris ceva pe tableta, o sa vedeti in articolul urmator ce. Vroiam sa-mi pun ordine in idei si in chestiile invatate la workshopul lui Vlad Stan, si vorba aia cand primesti gratis un workshop de 300 de euro, iti mai bati capul ca vrea supra-nasul 13 lei.

Dar sa ma prindeti in toane proaste sa va vad atunci ce faceti. Pentru ca e simplu, scod din sac doua chesti: Legitimatia de presa si camera de filmat, si sa vedem ce faceti voi cu toti aia fara bilete, fara bani, si care nu vor platii nimic.

Aaaa si sa va mai aduc aminte ca ati mai ajuns odata in presa din cauza mea?

4 comments

  1. Amenzile se prescriu în câțiva ani, dacă nu cumva chiar mai repede!
    Nu știu ce s-a întâmplat cu poliția feroviară! Mai există?

  2. CFR e pe pierdere mereu …. da nu stiu cum se face ca toate firmele private care incet incet au preluat rutele de la cfr si folosesc infrastructura lor sunt pe profit …. e tot din capitolu e firma de stat hai sa furam cit mai e ceva de furat … si asa o sa piarda Romania inca o sursa de venit …

  3. Daca toti controlorii si-ar face treaba, tiganii cat si toti cei care nu platesc bilet pe mijlocul de transport pot primi amenda. Daca nu isi platesc amenda, ea se transforma ca datorie catre statul roman iar asta inseamna ca nu vor mai avea dreptul sa primeasca ajutor social sau orice alta indemnizatie de la stat!

Comments are closed.