Ne dam cu pluta dar ne dam cu cap

Posted by

In urma cu ceva vreme vorbeam de o campanie, initiativa sau cum vrei sa ii spuneti voi care era facuta total fara cap. Astazi pe twitter am dat de un link despre care am zis ca merita sa-l promovez. De baieti care vor sa se dea cu pluta pe Mures am mai auzit, am zis ca e o idee misto, toti am citit in copilarie Aventurile lui Tom Sawyer si Huckleberry Finn, ma gandeam ca pur si simplu au ales un traseu cat de cat practicabil si ca daca vor sa o faca, bravo lor si mult succes.

Ei bine dupa ce am citit textul de mai jos, si am inteles defapt care este povestea din spatele traseului, de ce traseul ala, de ce ei, de ce fac asta, nu va pot spune decat ca daca as as avea o firma mare si puternica, eu unu as sponsoriza calatoria lor. Pentru ca are mesaj, pentru ca au o poveste (nici nu mi-a pasat daca e reala sau nu) si textul scris pe prima pagina e woow. Felicitari si asteptam date din expeditie.

1978 Ioan Bobal avea de ceva vreme ideea unei expediţii pe Mureş. Vroia să îşi facă o plută, şi să plece cu ea pe râu în jos, de la Luduş la Nădlac, împreună cu prietenii. Ideea i-a venit de la o expediţie curajoasă a unui norvegian, Thor Heyerdahl, care, în 1947 a traversat oceanul Pacific pe o plută pentru a demonstra că se poate face asta, folosind materiale care sunt la îndemâna oricui. Numele plutei era Kon-Tiki. În vara anului 1978, Ioan se hotărăşte să plece. Deşi la început au fost mulţi doritori să îl însoţească, la sfârşit au rămas doar 3. El, Porubsky Pavel şi Jancsik Dusan au plecat spre Luduş în data de 13 iulie. Ajunşi acolo, au tăiat câţiva copaci din pădurea din apropiere, pentru a face scheletul plutei. Apoi, pentru că nu aveau pompă să umfle camerele de tractor care ar fi trebuit să le asigure flotabilitatea, au rugat un tractorist să vină să îi ajute. În câteva ore, pluta era gata de a porni în expediţie …

Deci inca odata felicitari si mult succes in aventura pe care o inteprindeti.

One comment

Comments are closed.