Sa transformam aurul negru in aur verde

Posted by

Totul a inceput de la propunerea si cautarea celor de la UmbrelaVerde a unor ambasatori blogeri care sa raspunda la intrebarea de mai jos:

Care crezi ca sunt cele mai importante masuri pe care autoritatile si locuitorii ar trebui sa le ia pentru a imbunatati calitatea mediului din orasul tau?

Si aici au nu pot decat ca visez foarte multe, independenta energetica si surse regenerabile de energie, masini electrice sau macar taxiurile si multe altele. Dar sa ne trezim la realitate si sa venim cu cereri  mai marunte:

In primul rand mi-as dorii sa vad ca o parte din stalpii de lumineaza parcurile au sus pe ele un panou solar fotovoltaic si ca noaptea ofera lumina din acumulatorii incarcati ziua de la soare. Macar pentru parcuri daca nu pentru fiecare stalp de pe strada.

Apoi eu am ceva cu linile de tramvai in Ploiesti. Au pus borduri inalte sa nu mai intre masinile in zona dedicata lor dar a ramas acelasi asfalt grii intre linii. De ce nu planteaza nimeni iarba si zona pe care circula tramvaiul sa fie o frumoasa „autostrada” verde.

Mi-as mai dorii mai multe parcuri si mai multa verdeata. In afara de Sala Sporturilor si de un parc minunat la 10 km de oras nu prea avem altceva. Si faptul ca in we , vara, se inchide drumul principal de la Gara de sud pentru a se da lumea cu rolele nu ma incanta cu nimic. Ar putea sa largeasca drumurile laterale si sa faca un mare parc.

Mi-as dorii ca sa vad in zona Padurii Paulesti, ceva mai frumos amenajat nu un drum de 20 de ani cu gropi si cam atat.

Si mi-as mai dorii multe, dar macar sa le vad pe acestea enumerate indeplinite si vin atunci cu o noua lista.

 

 

7 comments

 1. Cred ca ieri sau alaltaieri ti-am descoperit blogul, nu stiu cat de inteligent esti sau cat de tare blogger, insa pe bune, incearca sa iti verifici postarile inainte de a le da publish…e de toata jena sa scrii „mi-as dorii” si nu e singura greseala pe care am sesizat-o…..Totusi, ne dam cu firma in cap chiar asa…

 2. Lasa ca te obisnuiesti cu ele, scrie sus sub titlu „eu scriu haotik nu romaneste”

 3. 🙂 N-am sa iti raspund in aceeasi nota, multa bafta in viitor, in tot ce iti propui sa faci!:)

 4. nu ar trebui criticat un om dupa felul in care scrie…atata timp cat tu nu cunosti ce tip de om este Haotik nu are rost sa iti dai cu parerea….omul e facut sa greseasca si in caz ca nu stiai nu exista perfectionism 😉

 5. @alexandra multumesc frumos, daca citesti blogul de cateva zile inseamna ca totusi ti-a placut ce ai citit pe aici.

  @brenda nu te agita ca se poate si mai rau, din pacate alea cu „Baga… [beep] in [beep] de analfabet” le sterg si de aia nu le vedeti.

 6. eh…ma agit asa ca nu suport persoanele care se cred prea inteligente cand nu e cazul… stii tu…in fine 😀

 7. ohohoooo, dacă ar sta cineva în online să caute aceste greșeli ar înnebuni.

  erori de tastare mai scapă omul, e normal….și frumos e, ca citititor cu simț de observație, să anunți pașnic eroarea, nu să sari omului în cap așa… Mi se pare cam violentă reacția. Și la urma urmei, care e treaba ta? dacă te deranjează scrie tu mai bine!

  Apropo, dacă e să fim critici, verifică-ți comentariul tău că lipsește ceva.

  nici nu cunosc persoana Haotică de aici, abia am intrat pe blog de la umbrelaverde, dar nu puteam să tac :))

Comments are closed.