Samsara (2011)

Posted by

samsara_2011 Pana de curand nu stiam ca exista, asa ca, atunci cand am aflat de la Radu ca exista un asemenea film, am facut rost de el si l-am vazut in tren direct pe Note II nemaiavand rabdare sa gasesc timpul necesar seara pentru a-l vedea.

Spre deosebire de BARAKA si Earth (click pe link sa vezi ce am scris si despre ele) acesta mi s-a parut oarecum plictisitor in primele 30 de minute. Ma pregateam sa-l cataloghez mult mai slab decat celelalte doua, cand a inceput „actiunea” si cateva secunde mai tarziu, totul a devenit spectaculos.

Astfel de filme iti schimba profund modul de a vedea viata, de a intelege cine si ce suntem, de a ne face mai buni si mai ingaduitori cu ceilalti, fie ca au alta culoare a pielii, alte credinte sau alta cultura.

Il recomand fara nicio ezitare, nu pot sa ii dau nota, pentru ca asa cum a fost si in cazul Baraka, aceste filme sunt opere de arta si nu pot fi notate. Sunt extraordinare si cred ca o data pe an ar trebui sa le revad sau sa caut si altele din aceeasi categorie de documentare.

Dupa ce l-am vazut, imi venea sa ma duc la munca, sa-mi dau demisia si sa plec pur si simplu in lume, pentru ca planeta asta pe care traim este atat de minunata, iar ceea ce noi numim „lume” este o particica atat de mica si de limitata din ea. Si, cu cat mai limitata este aceasta particica pe care noi o numim lume, cu atat mai limitati in intelegere suntem noi.

Va las mai jos trailerul care sunt sigur ca o sa va convinga ca merita din plin vazut acest film:

One comment

Comments are closed.