Am renuntat la Yahoo Messenger

Posted by

yahoo-messenger In urma cu 2 saptamani, am decis ca e timpul sa renunt la Yahoo Messenger; ma gandeam ca imi va fi foarte greu si ca nu voi reusi sa renunt prea usor. Nu am anuntat pe nimeni, pur si simplu am scos din bara de start aplicatia si am dezactivat toate conturile, dupa care am „uitat” de ea. Desi ma gandeam ca o sa-mi fie greu, a fost incredibil de usor si mai ca nici nu am stiut cand au trecut cele doua saptamani de proba, asa cum le-am gandit eu initial. Daca va intrebati de ce, raspunsul este unul foarte simplu, practic am renuntat cam la toate sistemele de instant messaging, preferand sa ma pot concentra mai bine la ceea ce am de facut si pe proiectele mele.

Bineinteles ca o sa mai intru pe yahoo messenger, probabil timp de o ora pe saptamana, timp in care sa pot citi offline-urile si sa vad daca este ceva important, dar in principiu am sters deja dupa majoritatea site-urilor de la contact id-ul de messenger, ramanand doar e-mailul si telefonul.

Problema nu era timpul petrecut pe messenger in sine, cat faptul ca toate aceste intreruperi zilnice duceau la o scadere drastica a productivitatii. Presupunand ca aveam 4 ore de scris cod si trebuia sa fiu concentrat la maxim in ceea ce fac, era indeajuns sa fiu contactat de doar 4 persoane in acest timp, care sa puna o simpla intrebare, ca productivitatea sa scada cu 20 pana la 50%. Cu alte cuvinte, munceam in 4 ore cat as fi muncit in 2.

In plus, m-am convins eu ca nu esti contactat de cei mai seriosi clienti pe yahoo messenger, asa ca prefer telefonul si e-mail-ul ca mijloace de contact, pana in momentul cand poate va exista cineva care va prelua aceste conturi si se va ocupa de ele. Deocamdata o sa ma vedeti foarte rar pe yahoo, intrand doar sa verific mesajele offline si eventual sa indrum eventualii clienti catre celelalte metode prin care pot fi contactat.

Vor exista si oameni care imi vor argumenta ca pot sa stau de vorba cu prietenii si ca iau toata treaba asta cu productivitatea prea in serios. Ei bine, nu aveti dreptate, am stat prea mult de vorba cu prietenii pe chat si am cam uitat sa ies cu ei la o bere, asa ca prefer sa ma vad cu ei la o bere, decat sa stau pe yahoo messenger.

9 comments

  1. Am reusit sa scap si eu de el de vreo cateva luni. Am crezut la fel ca si tine ca o sa-mi fie greu fara el, dar chiar a fost destul de usor.

  2. Nu am de gand sa renunt deocamdata, chiar daca il tin deschis ca sa fiu online. Au existat zile cand nu vorbeam deloc.

  3. Eu intru foarte rar iar atunci cand intru stau pe invisible si discut doar daca vreau cu cineva. In rest mailul la putere.

  4. Problema e ca am foarte multe persoane care nu folosesc mailul si imi va fi cam greu sa vorbesc cu aceste persoane fara YM.

  5. eu am pornit trillian, un soft pentru facebook,twitter si ym. e pus intr-un colt, nu ma deranjeaza deloc.

  6. Foarte, foarte adevarat. Desi nu ma ocup (inca) cu activitati atat de productive ca ale tale, eu am renuntat sa mai tin msg-ul deschis non-stop de vreo 5 ani cred. Adica il tineam deschis doar pt cine ma interesa in mod direct si constant, restul, care doar iti bagau un „cf?” doar pt ca se plictiseau eu sau ei aveau momentul de pauza cand tu aveai varful de productivitate…… m-am lipsit.

  7. Dap, am renuntat de multi ani la el. Nu cred ca o sa pierzi ceva. 🙂
    Apropo, mai am putin si termin primul joculet pentru Android. 🙂

Comments are closed.