Samsung testeaza cu succes reteaua 5G

Posted by

samsung-logo In cursul zilei de ieri, cei de la Samsung au anuntat ca au facut descoperiri importante in dezvoltarea tehnologiei, pentru cea de-a cincea generatie de retea mobila, reusind sa transmita informatii prin intermediul retelei la viteza de 1Gbps in banda de 28 GigaHertz.

Deocamdata operatorii de telefonie din toata lumea construiesc retele 4G si pana la aparitia propriu-zisa a retelei 5G mai trebuie sa treaca apa pe Dunare. De fapt, cei de la Samsung estimeaza ca retelele 5G vor deveni disponibile consumatorilor incepand cu anul 2020. Eu va spun sincer ca sunt multumit de conexiunea 3G de care dispun momentan si cred ca 4G este deja arhisuficient pentru majoritatea dintre noi.

Printr-o astfel de retea 5G, un utilizator ar putea trimite de pe telefon, sau din ochelari sau alt device, pe care il vom folosi probabil in 2020, un film in super HD in cateva secunde. Ma gandesc de asemenea cu groaza ce se poate intampla in momentul in care esti cu un asemenea terminal in afara ariei de acoperire si datele de care ai nevoie nu vor putea fi receptate.

De asemenea, ma gandesc si la avantajul pe care il vor avea masinile „Google” (cele care nu au nevoie de sofer), pentru ca vor putea sa trimita un volum mare de informatii in timp real si astfel aglomeratiile in trafic sa fie practic inexistente. Ma gandesc ca un server central ar putea planifica rute pentru toate aceste masini, astfel incat sa nu mai existe aglomerarile din ziua de azi.

Pana atunci insa va trebui sa ne multumim cu abonamentele de 3G si 4G si sa ne bucuram de viteza existenta pe piata.

Puteti citi mai multe detalii in Wall Street Journal.

7 comments

Comments are closed.