Snowpiercer (2013)

Posted by

Un film mai mult psihologic decat SF, Snowpiercer incearca sa structureze cateva nivele ale societatii umane aflate intr-o arca-tren. Un tren lung de tot, in care cei de la coada candva se mancasera intre ei, iar cei de la varf traiau regeste.

Un fel de ecosistem, care se intretine singur si in care fiecare vagon, sau aproape fiecare vagon reprezinta o casta sau un nivel social.

O reprezentare interesanta, dar destul de trasa de par in unele situatii. Trenul de la inceput parea sa aiba 7-8 vagoane, apoi spre final ni se arata din exterior un tren cu adevarat super lung, cu cateva zeci de vagoane.

Desi filmul a fost interesant, nu pot spune ca m-a dat pe spate, sau ca ii pot da o nota foarte buna. Ii dau cu indulgenta nota 6, dar va avertizez ca s-ar putea sa nu va placa, mai ales ca unele lucruri sunt putin exagerate, trenul care rula incontinuu de 17 ani, rezista la niste avalanse si nu deraiaza in situatii in care nici cel mai SF tren nu ar mai sta pe sine. Spatiul interior este uneori diferit ca marime de la vagon la vagon.

Tema psihologica, nevoia omului de a urca mai sus, lupta acestuia cu sistemul, chestii pe care le vedem zi de zi in jurul nostru se regasesc din plin in acest film.

Finalul se arata oarecum interesant. Il banuiam oarecum interesant, sau macar o parte din el, dar se termina destul de brusc, desi eu speram la 2-3 minute in plus de happy-end.

As incadra filmul mai mult la psihologic-filozofic, decat la film SF. Sunt curios si cei care l-au vazut ce parere au.

One comment

  1. E un film care mi-a placut foarte mult. Am dat peste el intamplator cand cautam un film bun si am zis sa il incerc. Chiar e de urmarit fiindca te face sa fii atent pana la final. O poveste foarte interesanta si finalul este unul pe masura.

Comments are closed.