Suntem pe facebook, afacerea creste

Posted by

Din pacate nu o sa vin cu tot felul de sfaturi despre cum o sa faci o campanie buna pe facebook, pentru asta exista Titus. Eu o sa va vorbesc doar despre ceva oameni care cred ca se pricep ei sa faca cu mana lor campaniile.

Avand in vedere ca am si motor a fost foarte normal sa ma imprietenesc cu cativa motociclisti. Defapt am cativa prieteni in zona asta, si dupa ce am dat add lor facebook a venit cu oferta de nerefuzat, motociclistele, si le-am dat si lor add ca de, nu ma lasa inima sa nu le cer prietenia (virtuala).

Dupa asta au urmat firmele de Moto, 1, 2, 3, …. fara numar, toate m-au iubit si au vrut sa fie buni prieteni cu mine, un potential client. Trecem peste faptul ca in loc sa aiba o pagina a magazinului aveau un cont de persoana si revenim la problema de baza a lor.

Zilele trecute a fost frumos afara, as fi dat o tura dar bateria mea e in semi-garantie, adica deocamdata nu e si ori urmeaza una noua ori e in garantie, nu conteaza inca de ce si cum. Asa ca m-am gandit sa fac un experiment. Sa postez pe facebook ca am nevoie de o baterie de Yamaha R1 si sa vad daca sare cu o oferta vreuna din aceste firme prietene. Era ocazia perfecta sa castige un client. Si ce credeti ca s-a intamplat? Nimic.

Din punctul meu de vedere ei exista acolo doar ca sa existe. Nu am comnentat vreodata la ce pun ei, daca pun ceva pe wall-urile lor, nu mi-a aparut vreodat vre-un update de la ei pe wall. E drept ca mie imi apar pe wall doar poze cu pustoaice de 16 ani dar dupa curatenia din ultima vreme au inceput sa apara lucruri mai misto sau oameni mai interesanti pe acolo. Mai ales dupa ce am dat hide all la ceva pitzi.

In concluzie, daca ai auzit tu ca afacerea ta creste daca iti faci cont pe facebook mai bine nu-ti mai face. Iar daca vrei sa cunosti prietenii motociclisti (sau orice alt domeniu) mai bine fa un cont al tau personal cu numele tau, macar asa s-ar putea sa ai mai multe de castigat. Facebook e un intrument de marketing si social media, nu un loc unde iti pui reclama si vin clientii. Daca existi acolo nu insemana ca te cauta cineva, atata vreme cat nu interactionezi cu eventualii clienti.

One comment

  1. Imi pare rau… n-am stiut ca ai cont pe Facebook…..
    Daca sunai…..

Comments are closed.