Te afli în încurcătură și ai nevoie de cineva care să-ți apere drepturile? Vezi aici ce poți face

Posted by

S-a întâmplat să iei parte la un conflict de natură fizică cu o persoană și ai intrat în încurcătură? Ai fost pus sub acuzație pentru furtul de bunuri? S-a întâmplat să comiți o infracțiune la volan sau ești pus sub acuzație pentru corupție? Dacă îți sună cunoscut oricare din situațiile de mai sus, citește în continuare ca să vezi ce te-ar putea ajuta.

Ce face un avocat de drept penal?

Poate și tu, la fel ca mine, ai câteva informații vagi în legătură cu legea, dar ce faci atunci când te confrunți cu probleme serioase și ești acuzat că ai încălcat reguli ale societății? Poti apela la un avocat, care să te ghideze și să-ți arate ce să faci în situații de acest fel. Fiecare acțiune pe care o întreprinzi va fi monitorizată de un avocat. De ce? Ca să se asigure că tot ce faci este în favoarea ta, vezi aici. Poți să alegi să nu apelezi la ajutorul unui avocat? Sigur, ai tot dreptul să te aperi singur, dar nu știu cât de benefic ar fi acest lucru pentru tine.

De asemenea, avocatul va întoarce cazul tău pe toate părțile, studiindu-l amănunțit. Se va interesa de probe, martori și circumstanțe ca să poată să realizeze o strategie eficientă prin care să te apere. Ce înseamnă asta mai exact? Va fi atent la orice detaliu care să te poată scăpa de acuzații. Dacă ai luat decizia de a fi apărat și de a nu merge singur în instanță și cauti avocati Suceava drept penal, citește în continuare, bucură-te de decizia luată.

Foarteimportant, avocatul te va reprezenta în instanță, unde te va susține în fața judecătorului. Va aduce dovezi și argumente care să fie în favoarea ta. Procurorul îți va aduce posibile acuzații, iar avocatul tău se va ocupa să le detroneze. Vor avea loc negocieri între ei doi, ca tu să te poți bucura de rezultatele pe care le dorești.

De asemenea, astfel de momente te copleșesc și poate că vei simți să renunți sau să vorbești cu cineva care să cunoască situația ta. Stresul poate atinge cote maxime, dar partea bună este că avocatul poate fi și un suport emoțional. Va căuta să te încurajeze, să te țină la curent cu fiecare mișcare pe care o face și îți va prezenta totul așa cum este.

Se poate schimba avocatul în timpul unui proces?

Sigur, este dreptul tău să faci o astfel de schimbare, însă trebuie să ții cont și de consecințele acestui lucru. Pot interveni diferențe de cost și să tu încadrezi în bugetul stabilit. Pe lângă acest lucru, este un proces prin care se ia totul de la capăt. Avocatul pe care-l ai știe exact cazul tău, a făcut anumite demersuri, iar în momentul în care dorești să faci o astfel de schimbare, avocatul nou pe care îl alegi trebuie s-o ia de la capăt. Lucrul acesta te va costa și timp.

Un avocat bun și profesionist te va scoate din orice încurcătură te-ai afla. De aceea ar fi mai bine să alegi un avocat și să nu încerci să te aperi singur.