Thassos, Grecia (day 2)

Posted by

DCIM100GOPRO Desi am plecat de acasa cu alte idei in cap, de genul stat la o terasa la umbra pe net, in timp ce fetele stau sa se bucure de soare, multa odihna si relaxare, lucrurile se intampla total diferit. Alergam dintr-o statiune in alta, vizitam multe locuri faine si cand ajungem la un loc de baie, stam cateva ore bune in apa. Toate acestea duc la un singur rezultat. Abia apuc sa mai descarc pozele seara si le privesc pe jumatate adormit.

Primul obiectiv pe lista celei de-a doua zi in Grecia a fost plaja Aliki. Nu am apucat sa ne balacim in ea decat seara pe la 6, la intoarcerea spre casa, dar am facut cateva poze faine, am vizitat ruinele si am plecat mai departe. La intoarcere, am facut o baie buna, iar cand am iesit din apa, soarele deja apusese.

Urmatorul popas destul de scurt a fost la Manastirea Moni Archangelou, unde principala distractie a prietenilor mei a fost pijamalele pe care m-au obligat sa le port la intrarea in manastire. Nu prea ne-au lasat sa facem poze si nici GoPro-ul meu nu a surprins cadre extraordinare, din pacate. Aici s-a vazut la ce e buna telecomanda si camera agatata de gat.

Dupa scurta vizita la manastire, a urmat unul din obiectivele la care abia asteptam sa ajung. Piscina naturala Giola. Un loc unde ne era teama sa nu fie super aglomerat, dar a fost ok. Cateva sarituri, putina balaceala si deja devenise destul de repede o locatie in care te poti plictisi, asa ca mi-am luat labele in picioare si m-am bagat in mare, fiind sigur ca trebuie sa gasesc lucruri mai interesante pe langa stancile respective. Si au meritat din plin cele cateva ore pe care le-am petrecut in zona. Putin ofticat de faptul ca masca de snorkeling nu-mi da posibilitatea sa cobor macar 2-3 metri sub apa. Am filmat cate ceva, dar am activat nu stiu ce optiune ProTuning (sau ceva de genul) la GoPro si nu reusesc sa vad filmele ok pe computerul meu. Linux si codecurile video nu-s cea mai fericita combinatie.

Dupa atata balaceala si alergat prin soare, era timpul pentru o masa buna, initial trebuia sa ajungem la Taverna Irene (Potos), dar am ajuns la Taverna Iatroy (Theologos) unde am mancat o friptura de capra si una de miel foarte gustoase. O singura problema am cu mancarea greceasca dupa doua zile de „taverne”. O portie e foarte mare si mancarea e in general cu multe grasimi si cam gretoasa. Cred ca zilele urmatoare fac o cura de rosii cu branza, sau ceva mult mai light. Daca aveti recomandari de specialitati grecesti, dar care sa nu fie grase, sa-mi spuneti.

La intoarcere am mai dat o fuga pe la Aliki, unde am facut baie si pentru ca deja se facuse seara, ne-am intors acasa, cu gandul sa mai iesim undeva la noi pe plaja. Dar nu am mai putut de oboseala, decat sa mancam ceva, mi se facuse foame dupa cele cateva ore pe la fundul apei, si mult somn.

DCIM100GOPRO

One comment

Comments are closed.