Thassos, Grecia (day 4)

Posted by

DCIM100GOPRO Inca o zi, inca o plaja de vizitat. De data aceasta, a venit timpul sa vizitam celebra plaja de marmura, sau Marble Beach. Am stat cateva ore pe acolo si ne-am continuat drumul spre port, unde am mancat ceva, mai gustos de data aceasta, am admirat vaporasele din port si ne-am intors inapoi la locatia unde suntem cazati. Am mai facut o baie buna pe plaja de la noi si ne-am bagat la somn.

Despre Marble Beach nu am prea multe de bine sa va spun. Intr-adevar, plaja formata din pietricele de marmura arata interesant si mi-a placut. Dar aprecierile mele se termina aici. Daca ati ajuns cumva in ultima vreme prin Mamaia si ati fost ingrijorati cum ca numarul de pitipoance a mai scazut, stati linistiti, toate pitipoancele de Romania s-au mutat aici, pe Marble Beach. La ora 11, cand am ajuns eu, plaja era plina de nu aveai unde sa arunci un ac. Nu stiu daca erau macar 5% dintre vizitatori de alte nationalitati. O proasta de Bucuresti a reusit sa ma enerveze de cum am sosit. Ca asa sunt romanii tarani si mi-e scarba de ei. La plecare, cand eram in masina, a avut grija sa ne ureze altul in batjocura „Vacanta placuta”, in gura mare.

Daca ma intrebati pe mine, a doua oara nu am sa mai revin pe celebra Marble Beach. Am cateva poze care sa va incante privirea, cu plaja, dar si cu proasta de m-a enervat, desi nu o sa o puteti recunoaste in poza, o sa intelegeti de ce cand o sa vedeti poza. Le gasiti pe facebook: aici si aici.

Dupa ce m-am bucurat de o baie buna si o noua sesiune de snorkeling pe langa stancile de la Marble Beach, ne-am indreptat spre portul Limenas, Thassos. Aici apa era atat de limpede, incat prima intrebare pe care mi-am adresat-o a fost: „Am voie sa sar aici in apa?”. Am admirat barcile acostate in port, am facut cateva poze. Am admirat cateva iahturi si ne-am retras sa mancam la Taverna Alexandra’s Patrikos.

Am gustat musaca, vinete prajite, dar si ceva mai pe gustul meu, cum ar fi mix grill, adica multa carne. Ne-am plimbat dupa aceea pe strazile portului, pline cu magazine de suveniruri si am revenit la Chrisi Akti pentru o baie buna pe plaja de langa noi.

One comment

Comments are closed.