Thassos, Grecia (day 8)

Posted by

DCIM100GOPRO In cea de-a opta zi, am mai facut o singura oprire inainte sa parasim insula si sa ne indreptam spre casa, Teatrul Antic – Akropolis din Limenas Thassos. Doar ca am ratat putin drumul spre el si o plimbare de 10 minute s-a transformat intr-un adevarat traseu montan de vreo 40 de minute. Desi, in comparatie cu Teatrul Antic, am reusit sa vedem mult mai multe lucruri interesante sus, in varful dealului, la baza caruia se afla orasul portuar.

Cum va spuneam, in stilul meu cel mai haotic, la 10 metri de poarta de intrare spre Teatrul Antic, am reinterpretat o sageata care arata spre „inainte” si am luat-o  in sus, pe poteca, in speranta ca nu mai e mult pana la obiectivul fixat. Si am tot urcat pana sus, unde am gasit atat ruinele templului zeului Pan, ale templului zeitei Atena, cat si o parte din Agora Antica, o piata de forma dreptunghiulara, care pastreaza si astazi ruinele templului lui Artemis, sanctuarul lui Zeus si al lui Theagenes.

La intoarcere, am reusit intr-un moment de inspiratie si curiozitate, sa gasim si teatrul antic cel mult cautat pe toate dealurile. Era in renovare din pacate si, desi am reusit sa fac cateva poze si de acolo, nu e cine stie ce, in comparatie cu ruinele vizitate in varful dealului.

M-a bucurat mult ca am gresit drumul, pentru ca am reusit sa fac niste fotografii superbe de sus, atat cu insulele din jur, cat si cu orasul Limenas Thassos si imprejurimile. Cred ca undeva in departare se vede si plaja Makryammos. Piesajul vazut de sus este superb si merita sa urcati pana sus, chiar daca necesita ceva efort.

2 comments

  1. Inca nu am toate datele dar pot sa iti spun ca articolul respectiv este pe bancul de lucru.

Comments are closed.