Ti-ai pregatit blogul pentru campanii?

Posted by

Ideea acestui articol e mai veche, dar abia azi am apucat sa o scriu. Se stie ca lumea vrea sa faca si un ban cinstit cu blogul si ca desi unii scriu „doar” din pasiune, nu ar refuza nici ce-a mai penibila campanie. Dar nu despre asta e vorba in acest articol ci despre cu totul alte chestii.

Sa presupunem ca vine astazi o companie sa faca o campanie pe blogul tau. Asta nu insemana ca ii iei 5 euro pe articol si ai scapat de el si ca probabil clientul ar vrea sa aiba si ceva bannere bagate in siteul tau, sau sa dea un altfel de look siteului. Ideea acestui articol mi-a venit cand am pus eu un vagon din acela beks pe blogul unui amic ca el nu stia sa-l puna si designerul lui nu raspundea de trei zile.

Ma uit la campania Redescopera Romania si la faptul ca o parte din bloguri au atat pe laterale cat si top harta romaniei cu petrom si campania. Va spun sincer ca eu unu nu as sti sa intergrez in jumatate de ora codurile necesare pentru modificarea aceea. Deci pentru o campanie care implica modificari de genul ala probail blogul meu nu e pregatit.

Asa ca va mai intreb odata cat de bine sunteti pregatiti pentru o campanie? Cat de repede reactionati si puteti pune bannere sau alte elemente in codul temei? Si ca sa simplific si mai mult intrebarea aveti macar in setarile temei posibilitatea de a pune codul bannerului? Sau si pentru alea trebuie sa modificati codul temei sau sa asteptati dupa designer/developer?

Va spun sincer ca nici eu nu am posibilitatea de a baga bannerele din admin din pacate, dar cel putin eu stiu sa modific in 5 minute codul temei si sa pun ce am nevoie. Si sa nu credeti ca eu as fi mai pregatit sau ca e un lucru atat de grav asta. Dar am zis ca nu strica sa pun o intrebare.

8 comments

  1. pai nu e. tema pe care o folosesc e chiar foarte ciudatica – usor de customizat direct din dashboard, dar nu intotdeauna poti face ce vrei.

  2. Hai ca nu este inginerie nucleara. Campanii sa fie ca rezolvam toate problemele de integrare pocnind din degete:D

  3. Eu unul am optiune in tema sa adaug doar bannere de 468×60, sau pot adauga din widgeturi un patratel de 125×125. Iar daca vreau un banner large de vreo 728 trebuie sa intru in tema sa o modific. Dar sincer nu-ti trebuie foarte multe cunostinte de developer pentru a face asta.

  4. Eu n-am nicio problemă. Integrez oice cod vrea mușchii cui plătește! Oriunde în pagină, peste pagină, sub pagină… Mă rog… ai înțeles ideea! 🙂

    Maxim 2 minute durează procedura!

  5. Same for me. Nu dureaza 5 minute daca ar trebui sa adaug un banner direct in cod. Desi, tema care o folosesc imi permite sa pun banner in header si sidebar 🙂

  6. Mda, eu recunosc sunt inginer diplomat în sape şi ulcele aşa că nu ştiu să fac ce zici tu acolo. Decât cu ceva zbatere, încercări repetate, mulţi nervi, nişte înjurături şi alte d-astea. Dar, mă bucur că am văzut în comentariile de mai sus specialişti gata să rezolve orice problemă, la nevoie 🙂

Comments are closed.