Tine aproape oamenii care te promoveaza

Posted by

In ultima vreme am observat existenta unor oameni care, desi nu ii pot numi fani de-ai mei, ma promoveaza cu aproape orice prilej. Consider ca trebuie sa fim foarte atenti la astfel de oameni, pentru ca ne pot ajuta foarte mult in dezvoltarea noastra, atat profesionala cat si extraprofesionala.

Cel care ma promoveaza cel mai mult e Cipak, colegul cu care am facut Turul Romaniei. Pe unde ma duc cu el, parintii, prietenii, toata lumea deja stie de Haotik si se pare ca, dintre toate prostioarele pe care le fac, le povesteste doar pe alea de bine, ca lumea are o parere foarte buna sau se simte onorata sa ma cunoasca si pe viu, nu doar din povestiri.

Un al doilea om care ma promoveaza si fata de care am „gresit” de cateva ori cu glumele mele nesarate (sunt tare acru la gura uneori si spun tampenii suparatoare) este un coleg de munca, i-as da si lui numele, dar cacaturile alea de politici din firma imi pot da dureri de cap daca dau nume, si chiar el imi atrage atentia uneori de chestia asta cu folosirea numelor. Aaa.. la munca mai ma promova si Cristina, cred ca pot sa ii dau numele de vreme ce nu mai lucreaza in cadrul companiei.

Apoi, dupa cei cativa oameni care ma promoveaza foarte mult in offline, mai este o categorie aparte de oameni din online care m-au promovat de fiecare data cand au putut. Aici imi vin in minte Titus si Abe dar sunt si altii care ma promoveaza pe twitter, facebook si bloguri.

Acesti oameni trebuie tratati cu atentie deoarece sunt oameni care iti ofera ajutorul fara sa astepte ceva de la tine, ii poti considera prieteni chiar daca pe unii abia ii cunosti sau nu i-ai intalnit niciodata in viata de zi cu zi.

Un exemplu bun sunt RT-urile pe care acestia le dau pe twitter la posturile la care le dau. Un alt exemplu, de unde a pornit de fapt ideea acestui articol este filmul LOST IN VAL SINESTRA unde poti adauga 10 prieteni de pe facebook care sunt integrati automat in film. Faptul ca am pus bloggeri si in special bloggerii care ma promoveaza in film a dus la propagarea filmului si in mediile lor, crescandu-mi astfel vizibilitatea. Cu alte cuvinte, daca ai proiecte interesante, implica-i in special pe cei care te sustin, in felul asta vor avea si ei si tu de castigat.

One comment

  1. hehe, misto articol. Ai dreptate, asa iti creezi un fel de cerc de influenta. Orice PR bun are asa ceva 🙂

Comments are closed.