Tracking business sau cum sa urmaresti ce se spune despre afacerile tale

Posted by

De cele mai multe ori execut cautari pe google dupa domeniile care le am, pentru a vedea parerile sincere sau nesincere de pe diverse forumuri sau bloguri legate de servicile pe care siteurile mele le ofera. Chestia asta eu am numita tracking business. Nu stiu de ce dar suna bine, sau suna mai bine in engleza. Pe langa cautarile constante pe google cu numele domeniului mai folosesc si Analytics sau trafic.ro pentru a vedea siteurile de unde vine trafic, si din ce cauza vine trafic de acolo.

Din pacate nu gasesc intodeauna timp sa ma inregistrez pe zecile de mini-forumuri in care cineva are ceva de spus despre afacerea mea, dar pe forumurile mari din .ro sunt intodeauna prezent si caut sa dau relati corecte despre afacerile/serviciile mele. Cred ca ar fi mult mai usor daca as putea atasa siteurilor mele un serviciu de ping trackback ca sa aflu imediat cum apare ceva nou pe net legat de afacerile mele.

Oricum daca ai o afacere pe net e bine sa sti pe unde si ce se discuta despre ea, in felul asta poti aduce lamuriri personalelor care nu au inteles inca ce oferii, etc.