Tu cu cat esti platit pe ora?

Posted by

Citeam azi despre un mic scandal care s-a produs in jurul lui Dragos Bucurenci, legat de faptul ca acesta tarifeaza in jur de 1750 de euro pe saptamana pentru serviciile pe care le ofera. Colac peste pupaza, a mai venit si Dragos Stanca cu o postare in care a zis ca si el tarifeaza tot cam in jurul sumei de 1750 de euro, doar ca pe ora, nu pe zi.

Da, stiu 1750 de euro pe luna e un salariu bun in Romania, din care se poate trai binisor daca stii sa-ti limitezi anumite cheltuieli si sa nu te intinzi mai mult decat ti-e plapuma. Stiu ca sunt multi oameni care doar viseaza sa ajunga sa castige 1700 de euro pe luna, castigand poate doar 1700 de lei pe luna (de 4 ori mai putin), dar sunt si oameni care au tarife de zeci de mii de euro pe ora. Tu cat crezi ca cere Kiyosaki pe ora pentru consultanta?

Au fost multi care au comentat, mai ales ca in ziua de azi oricine are acces la internet si un cont pe Facebook. Si e usor mai degraba sa comentezi si sa iti dai cu parerea despre orice, decat sa iti pui creierul la contributie si sa incerci sa iti raspunzi la niste intrebari fundamentale care sa-ti aduca un plus de valoare in viata ta si care sa te ajute sa ai un trai mai bun.

Mai jos aveti o lista cu astfel de intrebari pe care trebuie sa vi le puneti ori de cate ori simtiti nevoia sa comentati la tarifele pe care cineva le percepe pentru serviciile pe care le ofera:

  1. Cu cati bani sunt platit pe ora?
  2. Cati bani castig pe ora? (este o intrebare diferita si cu un raspuns diferit)
  3. Cat castigam pe ora acum 5 ani? Dar acum 3 ani? Dar anul trecut? Se vede o imbunatatire semnificativa?
  4. Cati oameni cunosc care castiga dublu fata de mine? Dar triplu? Dar de 10 ori mai mult ca mine? Ce pot sa invat de la ei? (Cand spun „cunosc”, ma refer la faptul ca te poti macar saluta cu ei pe strada si nu ca ai auzit de ei prin vreo revista de cancan.)
  5. Ce fac oamenii aceia diferit fata de mine de castiga atat de mult?
  6. Ce pot face eu ca sa castig mai mult / sa fiu platit mai bine?

Si pentru informarea voastra generala, nu toti au facut afaceri cu statul, au avut o mama care sa le dea cadou 1.5 milioane euro sau alte rahaturi de genul acesta. Unii chiar au muncit mult, au mers la scoala, au gresit si experimentat mult, au investit in brandul personal si astfel la 37 de ani pot spune ca tarifeaza cu 1750 de euro pe zi.

Pe aceeasi tema puteti citi un punct de vedere interesant si la Zoso. Merita sa cititi si parerea lui, ca sa intelegeti si mai bine de ce trebuie sa va puneti intrebarile de mai sus si sa cautati de urgenta raspunsuri la acele intrebari.

P.S. Am stat de vorba cu Dragos Bucurenci de vreo 2-3 ori pe Facebook acum vreo 2 ani si, desi eram un neica-nimeni, a stat si mi-a explicat ce face, cu ce se ocupa, iar modul in care mi-a raspuns si mi-a explicat cu rabdare despre ceea ce face, m-a facut sa am o admiratie deosebita pentru omul din spatele camerei de filmat (pentru ca sunt fan al emisiunii Supravietuitorul, aveam impresia ca e un simplu actor).

P.S. 2. Diferenta dintre banii pe care ii dai unui profesionist si unuia care crede el ca se pricepe, se vede foarte bine in poza de mai jos. Incercati sa extrapolati ce vedeti in poza, cu consultanta primita in organizarea unei companii; in cazul de mai jos niste mici dibluri de prindere au facut diferenta dintre o lucrare buna si un dezastru, la fel cum poate cateva sfaturi si idei bune primite intr-o ora de consultanta pe care dai sute/mii de euro pot face diferenta dintre succesul sau falimentul propriei firme.

 

2 comments

  1. Știi, poate nu toți oamenii își doresc salarii astronomice pentru care să lucreze zi-lumină. Unii sint mulțumiți cu puținul luat pe 8 ore de muncă și cu faptul că au restul de 16 ore pentru ei.

    1. Foarte corect ce zici, dar eu as prefera sa ma concentrez pe intrebarea nr.2. E mai mult de detaliat dar cred ca un venit pasiv de 10 lei pe ora m-ar multumi si as avea 16+8 ore pentru mine (familie, prieteni, etc). De aceeea sunt importante aceste intrebari… cum calculezi cat castigi pe ora? imparti la 30 de zile si apoi la 24 de ore sau imparti la 21 de zile (lucratoare) si apoi la 8 ore pe zi. Doua modalitati de calcul diferite, doua mentalitati diferite.

Comments are closed.