Prima floare de nufar

Posted by

Vazusem mugurii inca de acum o saptamana, cand am inspectat ghivecele din micul pond amenajat, iar de cateva zile micul boboc reusise sa iasa timid la suprafata apei, asa ca asteptam cu nerabdare sa infloreasca. Vestea buna e ca si celalalt boboc a iesit la suprafata, urmand si el sa infloreasca cel mai probabil in urmatoarele zile.

Pestii sunt si eu bine, sanatosi, desi nu prea reusesc sa-i vad prin apa tulbure; pregatesc un nou sistem de filtrare care sper sa creasca eficienta sistemului de filtrare si in felul acesta poate reusesc sa am apa cat mai curata cu putinta.

Desi eram 99% sigur ca-s roz, tot speram inca de aseara ca ar putea fi albi, dar nu a fost sa fie. Momentan am cam 3 sau 4 radacini bune din care au iesit frunze si par sa o duca bine si sper ca la toamna, daca au crescut indeajuns, sa-i separ pentru a avea si mai multi rizomi in primavara.

De asemenea, au crescut mari si irisii de apa, desi momentan nu dau semne sa infloreasca, dar cu putin noroc pana in toamna vor mai face si acestia cativa puiuti.