Tu platesti intrarea la conferinte?

Posted by

Discutam ieri cu cineva pe mesenger, ma plangeam ce mai in sus si in jos, ca toti bani din salariu meu de luna asta se duc pe conferinte, traininguri, evenimente.

Omul a fost atat de mirat de vorbele mele incat m-a sunat ca sa imi vorbeasca „fata in fata” ca sa zicem asa.

– Cum adica? Tu ai platit vreodata accesul la evenimente?

Prima oara am crezut ca glumeste. Dar nu, vorbea foarte serios. Si m-am intristat sincer. M-am intristat pentru ca desi probabil se strecoara neinvitat la evenimente probabil nici nu apreciaza efortul si investitia celorlalti in a invata cat mai multe lucruri la aceste evenimente. Nu am gasit multi care sa vorbeasca despre asta dar imi aduc aminte un articol la Bogdan Iordache care prezenta foarte bine acest aspect.

Deci ca sa raspund la intrebarea lui: Da, platesc accesul la evenimente. Nu la toate, dar si la cele la care nu platesc de obicei am grija sa platesc dublu data viitoare, prin articole-le pe care le scriu, prin promovarea pe care o fac, si prin toate cele. Daca invitatia la eveniment costa 150 de euro si eu imi apreciez munca mea la 50 de euro advertorialul, atunci pentru invitatia respectiva primita gratuit am grija sa scriu cel putin 3 articole daca nu 4. Am grija sa promvez evenimentul, am grija sa fie cat mai multumit cel care m-a invitat de „plata” mea. Intr-un cuvand, atunci cand nu platesc am grija sa fac sa fie bine.

Asa ca saptamana viitoare va astept la How To Web si urmatoarea la Netcamp.

2 comments

  1. ma eu n-am platit dar nici nu m-am strecurat niciodata neinvitata. insa cum zici tu, am scris de fiecare data cand am fost invitata. n-am cum sa fiu invitata si sa nu scriu…e aberant

Comments are closed.