Turul Romaniei 2010 – Pestera Poarta lui Ionele (ziua 6)

Posted by

Un nou drum interzis, un nou drum pentru noi. Din fericire interzisul nu era chiar asa de interzis si pana la Poarta lui Ionele era drumul proaspat asfaltat. Asa ca nu au fost nici un fel de probleme. Cascada formata de raul care izvora din pestera… desi mica, era de o frumusete deosebita. Cred ca toate cascadele sunt frumoase in felul lor.

Poart lui Ionele

Poarta lui Ionele

Pestera era vizitabila pe propria raspundere, nu era luminata si dupa intrarea in grota de inceput trebuia sa-ti iei inima in dinti si sa urci pe niste scari si cu ajutorul unei coarde de alpinism sa urci in a doua parte a pesterii, un alt mic platou mult mai intunecat. De acolo se mai mergea cam 30 de metri si era coborarea spre un mic lac. Desi periculoasa din cauza terenului foarte umed si alunecos, am coborat cu grija pana la lac. Urcarea a fost mai grea dar fara incidente. Parca mai interesanta ca pestera decat cea de la Ghetarul Scarisoara.

Poarta lui Ionele

Poarta lui Ionele

2 comments

  1. Prezentata pe net ca avand ghid, taxa intrare, iluminare, scari din lemn bune, cand de fapt este lasata de izbeliste si nimeni nu se incumeta sa intre mai departe de „poarta”! Pacat!

  2. Nici nu prea ai ce vedea ca sa aiba nevoie de un ghid sau mai stiu eu ce scari de lemn. E mai mult o grota decat o pestera, chiar si dupa urcarea pe cordelina am avansat in ea max 50 de metri si ajungeai la apa.

Comments are closed.