Turul Romaniei 2010 – Turda (ziua 2)

Posted by

Am plecat de la Hanul Morii pe la 10 dimineata desi planurile erau sa plecam mai devreme. Dar a fost timp pana la urma si de o pauza mica de net pe marginea drumului, mai ales ca aveam acoperire broadband in zona respectiva.

Pe net pe sant

Iata ca am ajuns si la salina care ma impresionase atat de mult cu pozele de pe net. Pot sa spun ca e intr-adevar extraordinara, nu salina in sine, cat modul in care a fost amenajata. Cred ca un rolercoaster in interior ar da pe spate pana si cele mai tari parcuri de distractie din Europa.

Salina Turda

Dupa salina, in cautarea Gradinii Zoologice din Turda, am gasit o balta numai buna de racorit. Dupa iesirea din frigul salinei, temperatura de afara parea si mai de nesuportat. Asa ca nu am stat mult pe ganduri si ne-am aruncat in apa sa facem o baie buna.

Balta pentru scaldat - Zoo Turda

Apoi ne-am indreptat spre Cluj unde am luat masa intr-o mica padurice si pentru ca venea ploaia, am fost nevoiti sa renuntam iar la ideea cu cortul si sa cautam cazare. Si am gasit o pensiune care merita toti banii, niste gazde extraordinare si niste camere atat de mari incat cred ca incapeam lejer 8 persoane intr-una fara sa stam inghesuiti. In sfarsit dau si eu de oameni care stiu sa faca turism nu sa faca doar profit. Preturile (negociate) ne-au dus la 30 Ron / persoana pentru o pensiune de 4 stele. Daca aveti nevoie vreodata sa dormiti pe langa Cluj, va recomand Pensiunea DiaLand. O gasiti pe drumul spre Zalau (E81) la cativa kilometri dupa ce iesiti din Baciu.

Pensiunea Dia Land