Ubuntu: Filmarea ecranului cu recordmydesktop

Posted by

Zilele trecute in cadrul unui concurs a trebuit sa filmez extragerea de pe ramdom.org. Si astfel am inceput sa caut cum se face asta pe ubuntu.

Primul soft care l-am incercat era foarte dubios si am renuntat repede la el dar pana la urma am dat de recordmydesktop lucrurile s-au inbunatatit simtitor. Defapt am dat de gtk-recordmydektop, adica interfata grafica pentru linux. Nu e perfecta dar isi face treaba foarte bine. Doua chesti nu mi-au placut. Unu a fost faptul ca aveai o zona mica in care vedeai ecranul si acolo puteai sa selectezi suprafata de captura, astfel era destul de greu sa prind tot ecranul. A doua chestie, m-am trezit ca filmul rezultat se numea out.ogv si ca desi se vedea perfect nu l-a recunoscut spre conversie nici youtube, si nici in kino nu am reusit sa-l import. Asa ca a fost nevoie de inca o comanda linux pentru a il converti la .avi

mencoder input.ogv -ovc xvid -oac mp3lame -xvidencopts pass=1 -o output.avi

Poate lipsi de asemenea optiunea -oac mp3lame daca inregistrarea nu are sunet. Eu unu daca am de gand sa fac niste tutoriale, probabil o sa fac intai filmul si pe urma o sa fac inregistrarea si sa o pun peste film.