Vezi dincolo de limite

Posted by

 Un orb pleaca la Londra. Pe bicicleta. Prima oara am zis wooow… m-am dus repede pe site, sa vad mai multe despre Florin si despre initiativa lui. Am citit despre cum ii place foarte mult sa mearga pe bicicleta, am citit si despre ce inseamna in conceptia lui un handicap. Si, la un moment dat, m-am oprit si am zis: Totusi e imposibil, cum naiba sa mearga un orb pe bicicleta?

Sunt un mare fan al lui Nick Vujicic si al faptului ca putem oricand sa ne depasim limitele, dar de data asta limitele mele erau atinse. Incercam sa imi imaginez un om care, cu o mana tine ghidonul bicicletei si cu cealalta un bat alb pe care il tot plimba prin fata locului unde merge. Apoi m-am gandit ca trebuie sa auda super-super-super bine pentru a se putea orienta in timp ce merge pe bicicleta… si totusi imi repetam mereu ca e imposibil, ca asa ceva nu se poate, asa ca am devenit si mai interesat de visul lui Florin.

Si astfel am aflat de Alex, cel mai bun prieten al lui Florin, care il ajuta sa mearga in tandem pe bicicleta si ca cei doi impreuna au plecat spre Londra, la Jocurile Olimpice. Un maraton demn de olimpiada, 2000 de km pe bicicleta.

Pe tot parcursul calatoriei, puteti vedea update-uri atat pe site-ul oficial, cat si pe pagina de facebook dedicata acestei curajoase initiative. Nu are rost sa va mai spun mai multe, pentru ca puteti gasi acolo. Lasati-i un mesaj de sustinere si spuneti si altora. Pana la urma, ceea ce ne defineste pe noi ca oameni este tocmai acest curaj de a ne depasi limitele. Limite pe care si eu caut sa mi le depasesc cu ocazia calatoriei in Japonia, limite pe care le-a depasit si Traian Vuia, Aurel Vlaicu si Henry Coanda si datorita carora e posibila calatoria mea in Japonia.