Viena: Haus des Meeres

Posted by

Haus Des Meeres Daca treceti cumva pe langa cladire, sunt aproape sigur ca nu o sa ii dati absolut deloc atentie sau poate ca o veti observa datorita faptului ca pare in constructie si ca e foarte inalta. Este exact inversul zicalei: pe afara-i vopsit gardul, inauntru leopardul. Pe afara arata ca ultima cladire, in interior veti descoperi o lume acvatica deosebita si o gradina zoologica suspendata, majoritatea animalelor fiind libere, ca oricum nu au unde sa plece.

In interiorul gradinii zoologice, sa fiti atenti la balustradele de plastic, sunt de fapt construite dintr-un tub transparent care se intinde pe zeci de metri prin toata cladirea si prin care se plimba o mare familie de furnici. Undeva parca pe la etajul 3 o sa gasiti si musuroiul de furnici.

Un alt lucru interesant sunt maimutele care zburda libere impreuna cu pasarile prin zonele cladirii in care e amenajata gradina zoologica. De asemenea la intrare este un bazin cu pesti, unde poti pune mana pe pesti fara niciun fel de probleme.

Exista multe acvarii de dimensiuni mari, cu tot felul de pesti si ciudatenii. Printre ciudatenii se numara si paienjeni, serpi, scorpioni sau animale pe care cu greu le identificai in peisaj. Intr-un acvariu cautam innebuniti vietatea, pana ne-am dat seama ca bolovanul ala din mijloc era de fapt un peste, un adevarat maestru al camuflarii.

Am facut multe poze, cu greu am putut selecta doar cateva. Daca ajungeti prin Viena, treceti o fuga si pe la acest „muzeu”. Si vedeti ca va ia 3-4 ore sa parcurgeti cele 9 etaje + inca 3 unde se afla o terasa si un restaurant.

Am profitat de privelistea oferita de terasa de pe acoperis pentru a face cateva poze si cu orasul:

Apoi va invit sa vedeti si minunatiile care se aflau in numeroasele incaperi ale cladirii:

2 comments

  1. Am fost si eu acolo si nu pot decat sa confirm cele spuse de tine. Haus des Meeres este incredibil…

  2. Haus de Meeres e un ” must see” indiferent de varsta.. si acum imi aduc aminte de maimutele care zburdau libere intr-o zona in care era foarte cald 🙂

Comments are closed.