Webstock 2018: Multumesc!

Posted by

Stiam ca, fiind o editie aniversara, or sa fie multe surprize din partea organizatorilor, adica Evensys si Cristian Manafu, dar nu ma asteptam la surprize la nivel personal sau la lucruri care sa-mi dea de gandit. Particip la aceasta conferinta inca din 2010 si am vazut cum a crescut si a evoluat de-a lungul timpului.

Stateam de vorba cu cineva despre proiectele pe care le realizam in trecut si la un moment dat mi-a zis asa: „Nu stiu ce sa zic, dar ceea ce ai facut tu la momentul acela, mie mi-a schimbat viata. Multumesc!„. Si credeti-ma ca nu am stiut ce sa zic, eu nu sunt omul care sa spuna prea des multumesc si nici nu primesc prea des astfel de cuvinte.  

Putin mai tarziu in sala, stand de vorba cu altcineva, cumva din senin m-am trezit ca-mi spune: „Dragos, vreau sa-ti multumesc pentru prima oara cand m-ai invitat la Webstock acum cativa ani.” Si asta m-a pus pe ganduri, nu am putut sa spun decat: „Interesant, esti al doilea om care imi multumeste pe ziua de azi”. Deja in mintea mea lucrurile deveneau si mai bulversate.

Cand dupa pauza de pranz s-a intamplat si a treia oara sa aud din nou „Multumesc”, deja nu stiam daca sa ma bucur sau sa plang. Eram pe ganduri, ma gandeam ca uneori trebuie sa treaca 10 ani ca sa vezi rezultatele actiunilor tale, realizam ca indiferent de cati hateri am avut de-a lungul timpului, cate critici, cate injuraturi am primit… devin atat de irelevante cand primesti un astfel de multumesc.

Mi-am adus aminte de o intrebare pe care o punea uneori Vlad Stan: „Daca ai murit, in drumul spre groapa, care ar fi ultimul lucru pe care ai vrea sa il auzi spunandu-se despre tine?” Si raspunsul lui era: sa vad macar 3 oameni care sa spuna: „Acest om mi-a schimbat viata„. 

Mi-am dat seama totusi ca si mie Cristian Manafu si alti oameni mi-au transformat si mi-au schimbat viata. Prin urmare, Cristi iti multumesc!

Daca punctul in care ma aflu acum nu e chiar cel in care imi doream sa fiu, el se datoreaza in mare faptului ca sunt incapatanat, ca nu vreau sa ascult sfaturile altora, ca vreau mereu sa fac lucrurile altfel. Dar fara acesti oameni minunati pe care i-am cunoscut in online de-a lungul anilor nici macar nu mi-as fi permis sa visez la anumite lucruri in ziua de azi. Am evoluat si datorita lor si am avut parte de experiente pe care nu putini oameni le pot avea. 

Comments are closed.