WordCamp 2010 – Romania – impresii de dupa eveniment

Posted by

Da, stiu, a fost saptamana trecuta, dar din pacate am fost destul de ocupat incat nu am avut timp sa scriu acest post, defapt sunt in urma cu multe alte posturi dar ne revenim incet incet. Intre timp cred ca am facut lucruri interesante chiar si legate de #wordcampro.

Una peste alta pentru mine a fost cea mai tare conferinta la care am participat de anul acesta. Daca la restul am cerut invitatiie daca mi s-e parea interesant aici am cersit si in stanga si in dreapta o invitatie pentru ca era o conferinta despre unul din lucrurile care imi plac cel mai mult de pe net. Si pe ultima suta de metri a venit si invitatia, si a meritat ca am acceptat-o.

Conferinta, evenimentul sau cum vreti sa ii spuneti a fost foarte tehnica. Aici poate fi si o bila neagra pentru uni. Daca ma duceam la o conferinta organizata de Microsoft despre dot NET cred ca inebuneam. Dar asa, faptul ca am priceput 90% din ce s-a vorbit acolo, pentru ca eram chiar pe domeniu a fost … nu stiu cum sa spun … „juice”.

Incep cu cel care l-am laudat si in timpul conferintei, @scribu. Mi-a placut si cum a prezentat, si ce a prezentat si asa ca om. Un om deosebit.

Apoi a venit oarecum prin suprindere informatile de la Microsoft, ei dadeau cu IIS-ul lor si ca merge WordPress mai bine pe el, eu devenisem extrem de interesat de platforma lor de instalat aplicati, despre care nu stiam absolut nimic si care este ceva in genul la APS Standard si Fantastico. Daca despre APS – Standard stiu aproape totul ca asta mananc pe paine si pentur asta mananc o paine la firma la care lucrez, despre Fantastico stiu ca na e de la concurenta, despre varianta Microsoft a aceluias serviciu nu stiam nimic. Dupa 10 minute de cautat cum ii zice am gasit: http://www.microsoft.com/web/, am stat putin pe ganduri si m-am uitat in jos pe tricou si am zis ca sunt stupid.

De Buddy Press mai stiam cate ceva, foarte interesant cu platforma educationala desi nu stiu cat de usor de implementat in romania in universitatile inca pline de comunisti cu interese de partid.

Prezentarea lui Alex Negrea a fost foarte apreciata de multi, nu de mine pentru ca stiam lucrurile respective sau poate si pentru ca nu am nici o simpatie pentru el.

Compertul pi WordPress a fost iarasi o prezentare interesanta desi cred ca totusi WP as e-commerce e putin exagerat. Defapt nu e putin exagerat dar nu-mi place mie anumite chesti care s-ar putea face altfel. O alta ideea de a mea de a face o chestie super misto si pe care probabil nu o sa am timp sa o fac niciodata. Nu-mi place cand folosesc tabele in plus la wp, teme custom si dezvolt ceva peste WP nu avand 100% wp-ul la baza. De asemenea nu-mi place magazinul separat de WP, as vrea produsele bagate in posturi. Se poate nu e complicat si atunci orice upgrade la WP nu afecteaza cu nimic magazinul.

Despre conferinta au mai scris si alti, si avand in vedere ca probabil sunt ultimul care scrie despre ea pot sa dau linkurle la toti:

Ioana Matache, Hoinaru, Needitat, WPTuts, eVasile, Chinezu , Scribu si probabil si alti.

P.S. Efectul de pe twiiter din timpul conferintei si nu numai il puteti vedea aici.

2 comments

  1. e-commerce pe wordpress = scalabilitate 0

    daca vrei sa te joci de-a e-commerce, merge – e mult mai la indemana decat prestashop de exemplu.

    oamenii seriosi care vor sa faca e-commerce cum trebuie folosesc scripturi custom

Comments are closed.