Workshop cu Vlad Stan – Stabilirea obiectivelor

Posted by

Spuneam in urma cu ceva vreme ca am in atentia mea antreprenoriatul, probabil pana in toamna termin cateva proiecte pe care vreau neaparat sa le fac si dupa aceea decid o directie clara in viata mea.

Pentru a avea toate aceste date si a putea decide in cunostinta de cauza, am decis sa ma pun mai bine in tema. Ce mi-a placut cel mai mult a e si a putea decide in cunostinta de cauzfost faptul ca Vlad a promis ca dupa cele 3 workshop-uri voi sti sigur daca sunt sau nu facut pentru antreprenoriat. Oricum intentia mea este sa fac si workshop-ul: Mindset Design for Business pentru ca am auzit lucruri misto despre acesta din urma.

Nu o sa va spun tot ce am invatat sau auzit acolo, pentru asta o sa va rog sa va inscrieti la curs. O sa notez doar cateva idei care mi-au placut si pe care as vrea sa le am pe viitor.

In primul rand mi-a placut harta sau drumul pe care un antreprenor il face de-a lungul carierei sale de antreprenor de la zero lei la peste un milion de euro, drum impartit atat cu workshop-urile si cursurile lui cat si cu milestoneuri clare pe acest drum

  • 0-100K euro (aici principala problema  90% ajung sa esueze)
  • 100K-500K euro (principala problema fiind peste echipa si modelul de business)
  • +500k (apar alte probleme)
  • +1000k (de aici intri intr-o lume in care in mod sigur iti poti gasii singur solitiile si drumurile)

Ca prin plan de actiune ne-a pus sa ne contentram asupra a 4 aspecte importante atunci cand vrei sa incepi o afacere:

  1. Care este contributia mea, sau ce aduc eu ca plus de valoare
  2. Pasiunea (fa ce Iti place si nu vei munci niciodata, parca Confucius)
  3. Echipe mici
  4. PROFIT

Am mai retinut cateva idei scurte pe care le notez mai jos mai mult pentru mine si nu vor fi explicate prea pe larg:

  • – Ai nevoie de 10-100 clienti pentru validarea afacerii.
  • – Pentru primul pas acela de a ajunge la pragul de 100K euro in mod normal iti ia o perioada de timp intre 3 luni si 2 ani.

Nu va zic nimic despre obiectivele stabilite pe 10 ani sau pe cele de 1 an, pentru asta va inscrieti, participati si va fixati propriile obiective. Si stiu ca s-au mai discutat si alte lucruri care nu am pomenint aici. Pur si simplu nu vreau sa o fac.