Workshop: Start your business – Marti de la ora 17 la UPG

Posted by

Dupa succesul avut cu acest workshop la PhIT Meetup, iata ca s-a dus vorba si am fost rugat sa-l sustin si in fata catorva studenti de la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti. Nu stiu prea bine detalii despre numarul de locuri disponibile, sala in care va avea loc si altele despre acest subiect, dar o sa va rog, daca sunteti interesati, fie sa discutati cu doamna profesoara Simona Nicoara de la Departamentul de Informatica, fie sa imi dati mie un e-mail si sa va anunt luni sau cel tarziu marti dimineata despre locul in care va avea loc workshop-ul (cel mai probabil insa va fi sala AP9).

Atentie, workshop-ul se adreseaza doar celor care sunt studenti in cadrul universitatii si nu se adreseaza altor persoane. Daca exista alte persoane interesate, facem rost de o sala si il sustin separat si pentru cei interesati care sunt din afara universitatii; sunt dispus sa-l sustin gratuit, deci nu e niciun fel de problema in a ma contacta personal si a vedea cum putem sa gasim o solutie sa facem sa fie bine.

bleedartmedia-dot-com-start-your-own-Business

La ce se pot astepta studentii in cadrul acestui workshop?

Validarea ideii: de multe ori credem ca avem o idee buna, dar dupa ce o analizam, vedem cu adevarat care sunt problemele, dar si modalitatile prin care putem realiza practic ideea respectiva.

Resursele necesare unei afaceri: primul pas in realizarea unei idei sunt resursele necesare si procurarea lor. Veti vedea ca uneori nu e chiar atat de complicat sa gasesti resurse daca ideea este validata corect si chiar merita sa va apucati de ea.

Formarea echipei: odata ce ideea este validata, va fi destul de usor sa gasiti oameni care sa vina alaturi de voi in formarea unei echipe care sa construiasca impreuna cu voi produsul sau serviciul la care v-ati gandit.

Stabilirea obiectivelor: un alt lucru indispensabil in construirea unei afaceri si care va ajuta sa aveti succes cu afacerea proaspat inceputa.

Finantarea afacerii: toata lumea discuta despre bani, dar in ziua de azi se gasesc foarte usor surse de finantare si cred ca e una din cele mai mici probleme ale unui tanar antreprenor, daca sunt pe larg explicate.

Si multe alte lucruri foarte interesante pentru cei care sunt la inceput de drum antreprenorial sau intentioneaza sa mearga in aceasta directie.

P.S. Daca cunosti studenti in cadrul Universitatii Petrol-Gaze din Ploiesti, un share ajuta.