Yahoo Open Hack Europe – Tech Talks

Posted by

Dupa parte de socializare, inregistrare si luare a pulsului la eveniment, a urmat partea cu adevarat interesanta, partea de discutii despre tehnologiile Yahoo. La aceste prezentari s-au mai inscris alti 150 de oameni, pe langa cei 300 de developeri „hackeri”.

Main room - Yahoo Open Hack Europe 2011Putin inainte de a incepe sesiunea de prezentari, a fost o scurta prezentare a programului evenimentului, a salilor si a scopului fiecarei sali.Prima sala de conferinte, a doua de jocuri, a treia de „silent” si ultima pentru dormit. Si, bineinteles, a datelor de contact a conferintei.

YDN blog: http://developer.yahoo.com/blogs/ydn/
Twitter – hashtag: #OpenhackEU
Follow the event on Twitter: @openhackday
Facebook pages:
http://www.facebook.com/event.php?eid=135609839842808
http://www.facebook.com/yahoodevelopernetwork
Flickr tag: Event photostream updates – OpenhackEU11

yahoo open hack panoramic

Jon LeBlanc – YQL and other Y! APIs

  • Sa nu reinventam roata, YQL face deja totul pentru noi, nu trebuie decat sa-l folosim;
  • YQL nu este un SQL;
  • Poti crea feed-uri de date prin acest limbaj fara prea multe complicatii;
  • Este baza pentru a accesa toate serviciile API de la Yahoo.

Lucas Smith – YUI

O prezentare pe care va invit sa o vedeti pentru ca am incercat abilitatile tabletei mele de a filma:

Reid Burke – node.js

Desi inceputul prezentarii arata clar ca are emotii mari in fata audientei, dupa cateva minute emotiile au trecut, mai ales ca ceea ce avea sa spuna era foarte interesant. Foarte multi sustin ca viitorul consta in javascript, astfel incat eu unul eram interesat de ce avea sa spuna.

  • Se pot realiza cu el aplicatii in timp real: jocuri, camere de chat, stocuri de pe piata de capital, steaming, sau orice altceva va trece prin cap;
  • Node.js nu este un webserver, este un framework prin care poti face unul;
  • Exista foarte multe proiecte care te pot ajuta sa iti construiesti un website.

Vivek V Aggarwa – Messenger API/SDK

Aici tind sa cred ca sunt putin reticent cat de bine merge, avand in vedere ca folosesc Pidgin ca si client de messenger si uneori are probleme, de exemplu nu are suport pentru webcam, iar transferul de fisiere nu mai merge de vreo jumatate de an, poate si mai bine.

  • Direct OAUTH foloseste deja modulele existente pe site pentru diverse limbaje de programare; nu vrei sa faci singur asta, ne sfatuieste Vivek;
  • Tipuri de comunicare la API-ul de la messenger; client to server (login, send instant message) dar si server to client (cineva ti-a trimis un mesaj, cineva vrea sa te adauge in lista);
  • E important sa updatezi online prezenta ta online. Cu alte cuvinte, sa nu-l lasi sa dea un fel de time-out.

Doug Crockford – Server Sidedness

Doug ne-a explicat cate ceva despre istoria java scriptului, ca a mai existat o tentativa dar care din pacate s-a soldat cu un esec.

In paralel cu Lucas Smith si Reid Burke, in sala numarul doi s-au tinut inca doua prezentari: Accessibility Innovations and Challenges de catre Ted Drake si BOSS de catre Rahul Hampole, dar din pacate nu aveam cum sa particip si la ele.

Comments are closed.