Yahoo Open Hack Europe

Posted by

Yahoo Open Hack Bucharest Romania SmallSambata si duminica are loc un eveniment de talie mondiala dedicat developerilor si programatorilor din intreaga lume. Evenimentul se petrece in capitala tarii noastre, Bucuresti. Evenimentul v-a fi gazduit la Crystal Palace Ballrooms in zilele de 14 si 15 mai.

Ce este Open Hack Europe?

Este un evenimet menit sa ajute atat la comunicarea si colaborarea mai facila intre developeri cat si strangerea la un loc a intregii comunitati de pasionati de tehnologie si dezvoltare software. Desi evenimentul de anul acesta este centrat pe comunitatea programatorilor din europa de est, sunt invitati dezvoltatori si pasionati din intreaba lume. Pana acum la eveniment s-au inscris persoane din Romania, Spania, Serbia, Germania, Brazilia si alte tarii.

Faptul ca anul acesta am fost alesi ca tara gazda pentru eveniment arata ca totusi nu suntem la coada europei si ca insemnam ceva pe piata internationala de software si aplicatii.

Tehnologiile folosite vor fi cu precadere cele de la Yahoo: YUI, YQL, Flickr, Updates, Answers dar tehnologiile folosite nu se vor limita doar la ele.

Cum participi?

Inscrierea la competitie este gratuita. Se face pe baza inscrieri pe siteul evenimentului si in urma unei selectii poti fi acceptat sa participi. http://openhackeu2011.eventbrite.com/

Inscrierile se pot face pana la data de 12 mai asa ca ar fi bine sa te grabesti daca inca nu te-ai inscris.

Maratonul sau hack-atronul mai bine zis

Pe parcursul evenimenului timp de 36 de ore, pasionatii vor sta in fata computerului, singuri sau in echipe de cate 4 insi si vor dezvolta proprile produse si idei. Pe tot timpul intrecerii vor exista dulciuri, cafea, stacksuri si alte bunatati. De asemenea am inteles ca daca tensiunea este prea mare si e nevoie de o pauza vor exista si ceva playstation-uri si mese de pingpong pentru relaxare.

Duminica la ora 19.00 evenimentul ia sfarsit cu e festivitate de premiera si eventual daca vremea capriciosa va permite cu un barbeque.

Alte informatii

Fati follow la conturile @openhackday si @ydn sau urmariti tot pe twitter hashtagul #openhackeu. De asemenea puteti vedea statisticile de pe hastag pe pagina dedicata de la twittereffect.

La ce ma duce cu gandul acest eveniment

Pe mine personal ma chinuie amintirea unui eveniment de acum 10 ani la care nici macar nu am participat, dar atatea povestiri au ajuns la mine de la acel eveniment incat nu pot sa fac o asemnare intre el si cel de acum. Avand in vedere ca a trecut atata timp si ca chiar si atunci stiu din el din relatarile altora nu aveti pretentia sa fie foarte precis.

Se intampla la Brasov, cred ca au fost doua editi, avea legatura cu cei care fac minunatele chesti in doar 64k numite demoscene. Tot cam asa se intalneau un weekend, programau, isi aratau maestria, si era foarte cool, foarte tare si foarte misto. Amintirile acestui eveniment la care nici macar nu am participat a fost principalul motiv pentru care am vrut sa particip la Yahoo Open Hack Europe.

La final va las cu un mic video in care sa vedeti cam ce fac pasionatii de demoscene in 64k.